Consiliul Concurenței va monitoriza evoluția prețurilor în peste 600 de magazine

Consiliul Concurenței (CC) va monitoriza în această perioadă, la nivel național, în jur de 600 de magazine, pentru a urmări evoluția prețurilor la principalele categorii de produse alimentare, iar pentru intensificarea concurenței în piață va implementa în cursul acestui an "Monitorul prețurilor", potrivit raportului prezentat miercuri în Guvern de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

CC va monitoriza prețurile produselor alimentare atât înainte de introducerea cotei reduse de TVA la alimente cât și după data de 1 iunie, pentru a verifica dacă efectul reducerii TVA asupra prețurilor la raft se va menține în timp, scrie Agerpres.

Categoriile monitorizate vor fi din sectorul cărnii și al preparatelor din carne, legume, fructe, lapte și produse lactate, apă și băuturi răcoritoare, ouă, și produse de bază: ulei, faină, zahăr, orez, paste făinoase, fasole uscată, mălai, dulciuri.

CITEȘTE ȘI: Preţurile la raft vor scădea cu 12%, după reducerea TVA la alimente

De asemenea, CC are în vedere și monitorizarea unor categorii pentru care nu se modifică cota TVA, respectiv produse de panificație unde reducerea a fost aplicată în 2013, dar și pentru bere și vin.

Anul acesta va fi implementat și 'Monitorul prețurilor", un proiect prin care autoritatea de concurență speră să se intensifice concurența în această piață, reducând costurile de informare ale consumatorilor. Acest proiect se va materializa printr-un site care va afișa comparații de prețuri pe categorii și produse alimentare relevante. "Consumatorii mai bine informați reprezintă o presiune importantă pentru retaileri", se arată în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel