Conservatorii consideră că Familia Regală ne poate ajuta în legătură cu Schenghen

familia regala
familia regala

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a declarat că Familia Regală reprezintă un atu neaccesat pentru integrarea în spaţiul Schengen. În acest moment, toate forţele ţării trebuie să se unească şi să lupte pentru aderarea de facto a României la structurile Uniunii Europene şi pentru intrarea în spaţiul Schengen, consideră conservatorii.

Preşedintele conservatorilor a adăugat că scrisoarea Franţei şi Germaniei, potrivit căreia aderarea României la spaţiul Schengen trebuie amânată, nu este tratată cu maximă seriozitate de către guvernanţii de la Bucureşti, iar criticile privind rata ridicată a corupţiei şi ineficienţa sistemului de justiţie reprezintă un vot de blam extraordinar de puternic. "Reprezentanţii actualei puteri, preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, miniştrii actualului cabinet sunt orbiţi în mare măsură de un orgoliu profund contraproductiv, motiv pentru care nu reuşesc să utilizeze ajutorul unor oameni de mare valoare ai acestei ţări care sunt dispuşi să îl ofere în aceste momente grele", a afirmat Constantin.

El a amintit de eforturile făcute de Familia Regală a României atât în procesul de aderare la NATO, cât şi la structurile Uniunii Europene, apreciind că în 2010 mai mult decât oricând această instituţie ar fi trebuit să fie un factor determinant pentru aderarea la spaţiul Schengen, aşa cum a fost şi pentru aderarea la NATO şi UE.

Potrivit preşedintelui PC, în anul 2010 reprezentanţii Casei Regale au fost primiţi cu onoruri deosebite de reprezentanţi de marcă din 12 state ale lumii, printre care şi 5 şefi de stat. "Chiar şi în acest context, instituţia Casei Regale a României este ţinută, într-un mod ingrat şi nedemn, într-un con de umbră, iar eforturile făcute în interesul României nu îi sunt recunoscute. Toate realizările din 2010 ale membrilor Familiei Regale au fost făcute în condiţiile în care acest Guvern, într-un gest incalificabil, a oprit absolut toate alocaţiile bugetare pentru susţinerea imaginii României de către reprezentanţii Casei Regale", a afirmat Daniel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel