Congresul DNA ținut de PSD

La Congresul  PSD nu s-au dezbătut chestiuni fundamentale, menite să prevină actele de corupție în administrație sau politic. Cum vede PSD finanțarea campaniilor electorale de anul viitor și o nouă lege a achizițiilor publice. Cum ar trebui să se întretaie sfera politică cu cea administrativă și cu cea economică. Separarea totală a acestora este imposibilă. Avem însă exemple de mare success, în țări avansate economic, care produc prosperitate prin cooperarea între cele trei sfere.

În mod ciudat, nu s-a pus nici măcar întrebarea cheie, esențială pentru supraviețuirea partidului. În editorialul scris pentru DCNews, Bogdan Chirieac pune întrebarea pe care au eludat-o toți vorbitorii la Congresul extraordinar al PSD.

Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:

Congresul DNA ținut de PSD

Congresul PSD de duminică a ocolit cu mare grijă o chestiune fundamentală: problema cu Justiția. La baza acestui Congres stă o anchetă a DNA. Fără ea, premierul Ponta nu ar fi demisionat din funcția de președinte al PSD. La rândul său, Liviu Dragnea - dacă nu ar fi fost condamnat în primă instanță, fiindcă a cerut oamenilor să iasă la vot la referendum - ar fi fost și el mai departe bine-merci președinte executiv al partidului. Zeci de lideri PSD, de la președinți de Consilii Județene, la primari de orașe mari și mici, parlamentari, până la miniștri și chiar primul-ministrul, au probleme cu Justiția.

În mod ciudat, această temă care ar fi trebuit să țină capul de afiș la întâlnirea celui mai mare partid din România a fost cu atenție excesivă eludată.

Întrebarea care se pune ar putea fi: "Fie atunci când intri în PSD ești injectat cu un virus și devii mai corupt decât o persoană care se înscrie în oricare alt partid, fie avem de-a face cu o problemă de implicare a politicului sau altor structuri în Justiție".

Să spunem că actualii lideri nu au avut puterea sau posibilitatea să-și facă propria analiză. Nu s-au dezbătut însă nici chestiuni fundamentale, menite să prevină actele de corupție în administrație sau politic. Cum vede PSD finanțarea campaniilor electorale de anul viitor. Cum ar vedea o nouă lege a achizițiilor publice. Cum ar trebui să se întretaie sfera politică cu cea administrativă și cu cea economică. Separarea totală a acestora este imposibilă. Avem însă exemple de mare success, în țări avansate economic, care produc prosperitate prin cooperarea între cele trei sfere.

Astăzi în PSD sunt intelectuali de stânga care se pot gândi la aceste lucruri. Poate că, în iureșul Congresului, nu a fost timp de așa ceva. Poate că de acum încolo lucrurile vor căpăta profunzime. Deocamdată, însă, Congresul PSD a făcut un uriaș slalom printre toate problemele care, la urma urmei, au adus 500.000 de oameni la vot pe 11 octombrie și 4.000 de delegați la Sala Palatului, pe 18 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel