Conflict politic. Un lider anunță: S-a decis dizolvarea organizației

Florin Stănică, ex-preşedinte executiv TSD Mehedinţi, a oferit o lecție de altruism pentru comunitatea sa, dar ce a urmat este neașteptat.

Social-democratul a luat decizia de a suține prin fonduri proprii o școală din județul său. Ulterior, s-a decis dizolvarea organizației de tineret a PSD Mehedinţi. Florin Stănică nu știe care a fost motivul pentru care s-a luat această hotărâre.

"M-am născut și am crescut în județul Mehedinți. Am mers la școală, ca noi toți de altfel, în sistemul public de învătământ, am trăit plusurile și minusurile aceluiași sistem, drept pentru care am considerat ca fiind un act de normalitate să bucur copiii printr-un gest ce în toată Europa ar putea fi considerat o datorie cetățenească: de a-i ajuta pe cei ce au nevoie. În acest caz pe copii, și implicit pe cadrele didactice.

Săptămâna trecută am luat decizia de a suține prin fonduri proprii, o școală din județul meu, ducându-le copiilor alimentele de a căror aprovizionare ar fi trebuit să se ocupe Consiliul Județean Mehedinţi. Am fost surprins că un gest de normalitate a atras atâta atenție. Consider că este de datoria noastră, a tuturor să-i sprijinim pe semenii noștri, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt copiii de astăzi și viitorii adulți ce vor lucra în societatea de mâine. Mai mult decât atât, cadrele didactice care își fac datoria de dascăli într-un sistem oricum deficitar, trebuie susținute în educarea elevilor într-un spirit participativ", a spus Florin Stănică.

[citeste si]

"O acțiune socială a atras atenția într-un mod negativ, în mod absolut paradoxal, într-un partid social-democrat. Ieri, 10 decembrie, a fost marcată în întreaga lume Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Instituțiile statului trebuie să apere drepturile omului, partidul social-democrat trebuie să apere drepturile omului. Tot ieri s-a luat o decizie de dizolvare a organizației de tineret a PSD Mehedinţi, unde eu ocupam funcţia de preşedinte executiv. Motivul nu știu să îl spun, dar pot să spun următoarele: dincolo de orice conflict-dispută de ordin politic sau instituțional, trebuie respectate drepturile omului, trebuie încurajate acțiunile în care cei mai avantajați îşi ajută semenii.

Intenția mea era să ofer copiilor gustarea de dimineață până în momentul în care Consiliul Județean avea să rezolve problema, în urma căreia copiii sunt principalii afectați. Nu știu cum un gest de normalitate a ajuns să deranjeze pe atât de mulți, dar eu voi face în continuare ceea ce consider că trebuie să fac, ceea ce este pentru binele copiilor și al comunității, în general", a mai zis fostul președinte TSD Mehedinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel