EXCLUSIV  COMPLEX MEDICAL mai mare decât AKH în București. Avertisment: ”Este cel mai grav lucru în România”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la DCNews LIVE, că are în plan un mare complex medical în București. 

”Este cel mai grav lucru în România” avertizează Liviu Dragnea cu privire la primul gest pe care-l facem când ne îmbolnăvim: sunăm la un medic, la un spital, intrăm în panică și nu știm unde să ne ducem. El susține că sistemul trebuie ”limpezit”. Cabinetele medicilor de familie vor fi dotate minimal cu aparatură pentru a face primele investigații: ”Toți cei care pot fi rezolvați acolo nu mai merg mai departe în sistem”. Apoi, urmează modernizarea spitalelor județene. ”Sunt deja în jur de douăzeci de spitale județene modernizate”, a spus Liviu Dragnea. Președintele PSD a subliniat că vor fi modernizate și dotate cu tehnică de ultimă generație toate spitalele județene. 

[citeste si]

Președintele PSD a adăugat: ”Vom face 8 plus 1 spitale. Cel din București, Spitalul Republican ”Carol Davila”, va fi un complex medical, mai mare decât AKH din Viena. Este un complex, am identificat și terenul, sunt 100 de hectare, în Sectorul 5. Va cuprinde spitalul propriu zis, Universitatea de Medicină și Farmacie, campusul studențesc, clinici specializate, zone de cercetare medicală, complex rezidențial pentru angajații și medicii care vor lucra aici. Va fi ca un mic orășel, va avea și grădinițe și creșe și tot ceea ce este nevoie într-un mic cartier.”. 

Pe lângă acest complex, programul PSD mai vizează să fie construite opt spitale regionale, făcute pe specializări. Termenul calculat de PSD este 2 ani și jumătate. ”Oricine din România care va avea o problemă va ști instantaneu unde să se ducă”, a precizat Liviu Dragnea. El susține că programul nu va fi foarte bine primit de către funcționari, dar va fi bine primit de pacienți. 

Vezi de la 38:30

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel