Compania Schweighofer amenință Guvernul cu procese, dacă se adoptă noul Cod silvic

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer i-a transmis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care afirmă că noul Cod silvic încalcă tratatele europene și îngrădește dreptul la o competiție loială.  

Potrivit Antena 3, firma austriacă Schweighofer amenință Guvernul cu procese dacă se adoptă noul Cod silvic în forma actuală. Austriecii reamintesc investiţiile de peste 700 sute de milioane de euro făcute în România şi faptul că au peste 3.500 de angajaţi. 

Firma vrea ca noul Cod silvic să nu conțină acel amendament prin care s-ar limita posibilitatea de a cumpăra masă lemnoasă. Austriecii vor să fie eliminat pragul maxim de 30% din masa lemnoasă din fondul forestier național, susținând că dacă acest amendament ar intra în vigoare, ar avea pierderi în valoare de 150 de milioane de euro.

Victor Ponta spunea zilele trecute că PSD îşi menţine poziţia de a adopta un Cod care să sancţioneze defrişările ilegale şi monopolul. Între timp, Klaus Iohannis a anunţat că subiectul va fi discutat în următoare şedinţă a CSAT.

Klaus Iohannis: Problema defrișărilor ilegale, pe ordinea de zi a CSAT

Conform unei statistici recente, firmele care exploatează pădurile au câştigat în 10 ani peste 9 miliarde de euro din România. Asta după ce au defrişat aproape 30.000 de hectare de pădure.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat recent un control al Ministerului Mediului la compania Holzindustrie Schweighofer, prin care se urmăreşte legalitatea achiziţionării de material lemnos tăiat din păduri de către această societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel