Comoara nazistă din trenul blindat. Ce spun experții polonezi

Castelul Ksiaz
Castelul Ksiaz

Trenul nazist despre care se spune că a fost descoperit recent în Polonia şi despre care se crede că ar adăposti o adevărată comoară, ar putea fi primul dintr-o serie de garnituri ascunse într-un tunel complex, construit din ordinul lui Hitler, sunt de părere experții polonezi.

„Trenul are o lungime de o sută de metri şi este protejat. Faptul că este blindat indică importanţa lui. Nu ştim ce este în tren. E posibil să fie echipament militar, dar şi comori, tablouri şi documente de arhivă", a declarat Piotr Zuchowski, directorul responsabil cu conservarea descoperirilor de pe teritoriul Poloniei, care activează în cadrul ministerului de cultură.

Potrivit Business Insider, unul dintre bărbaţii implicaţi în ascunderea trenului nazist ar fi divulgat secretul legat de locul respectiv pe patul de moarte.

Citește și: Comoara din trenului nazist a creat un efect de tip "Loch Ness"

Specialiştii în istoria castelului Ksiaz, fortăreaţa lui Hitler din apropierea tunelului, pe care Fuhrerul a dorit să o transforme într-o bază pentru operaţiunile din Europa de Est, cred că în reţeaua subterană se află cel puţin două trenuri naziste încărcate cu comori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel