Comerciant, amendat cu 5.000 de lei pentru că vindea sare neiodată

Bani-lei
Bani-lei

Un comerciant din Bistriţa care vindea sare neiodată a fost amendat cu 5.000 de lei, luni, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud, întreaga cantitate de sare găsită în magazine fiind confiscată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de CJPC Bistriţa-Năsăud, comerciantul era din mediul rural, iar în magazinul acestuia era expusă la vânzare sare neiodată importată din Ungaria, ambalată în saci de plastic, din care sarea era vândută la pungi de două kilograme, contrar prevederilor legale.

"Pentru această abatere, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii găsită în magazin şi s-a aplicat o amendă de 5.000 lei. Pe teritoriul României este interzisă comercializarea cu amănuntul a sării neiodate, atât pentru uzul personal, cât şi pentru utilizarea în alimentaţia publică şi colectivă", se arată în comunicat.

Prin derogare de la prevederile legale este permisă comercializarea sării neiodate numai prin reţeaua de magazine Plafar, magazine naturiste şi farmacii, în segmentul produselor care nu necesită reţete pentru achiziţionare, ambalată în cantităţi ce nu depăşesc 0,5 kilograme.

Operatorii economici care comercializează sare neiodată în magazine nespecializate riscă amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 10.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel