Combatere celulită. Metodă de 5.000 de ani, încercată de o jurnalistă. Ce a urmat

O jurnalistă a publicaţiei Businss Insider a încercat un tratament vechi de 5.000 de ani pentru combaterea celulitei.

Creme, geluri, masaje speciale – toate le promit femeilor că în pot scăpa de celulită în timp record. Câte dintre acestea însă funcţionează cu adevărat? O jurnalistă a publicaţiei Business Insider a testat recent un „tratament” vechi de peste 5.000 de ani menit să ajute la combaterea aspectului de portocală al pielii.

Megan Willet a cumpărat o perie cu care, aşa cum se preciza pe mai multe site-uri de frumuseţe, şi-a masat corpul. În plus, aceasta a cerut şi sfatul şi explicaţiile unui medic dermatolog, pentru a stabili cu exactitate dacă efectele sunt reale.

„Aşa cum şi numele arată, practica aceasta implică utilizarea unei perii cu fire foarte ferme, cu care trebuie frecată pielea uscată”, a explicat Rachel Nazarin, medic la Schweiger Dermatology Group. „Acest procedeu are beneficiile similare unui masaj”, a adăugat ea.

Citește și: Cancer cerebral, simptome provocate de tumorile cerebrale

Cunoscută în medicina tradiţională hindusă sub numele „garshana”, metoda presupunea în trecut folosirea unor mănuşi, a unui burete sau a unei perii pentru a îmbunătăţi circulaţia, a mai subliniat dr. Nazarin.

Inedit este faptul că aceast procedeu nu se reduce doar la masarea zonelor afectate de celulită, ci a întregului corp – pornind de la picioare, către inimă.

„Circulaţia este stimulată, iar presiunea sistemului limfatic este îmbunătăţită. Înh plus, graţie perilor duri ai periei, se produce şi exfolierea pielii, îndepărtându-se astfel celulele moarte. Acest lucru, ca orice alt tip de exfoliere, îi conferă pielii strălucire şi un aspect catifelat”, a precizat Rachel Nazarin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel