Comandantul Forțelor Armate din Turcia, în vizită oficială în România

Armata Turcia
Armata Turcia

Generalul Hulusi Akar, comandantul Forţelor Armate din Republica Turcia, efectuează o vizită oficială în România. În acest context a avut întrevederi cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, şi cu şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă. 

Colaborare în cadrul NATO

În cadrul întrevederii avute marţi cu ministrul Mihnea Motoc au fost analizate situaţia de securitate regională din zona extinsă a Mării Negre şi perspectivele intensificării cooperării în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât şi în context aliat. Totodată, partea turcă a prezentat perspectiva Ankarei cu privire la ultimele evoluţii de securitate din Siria şi Irak. 

"În vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO, cu aplicare pe întregul flanc estic al Alianţei, a fost subliniată importanţa implementării deciziilor adoptate de şefii de state şi guverne la Summitul NATO de la Varşovia, cu privire la prezenţa înaintată adaptată pe segmentul sudic al flancul estic. În context, Mihnea Motoc a exprimat apreciere pentru runda bună de discuţii, în cadru aliat, la Ministeriala apărării de la Bruxelles din octombrie şi a subliniat importanţa efortului aliat, în perioada următoare, în direcţia implementării deciziilor cu privire la prezenţa înaintată adaptată, cu accent pe iniţiativele României în domeniile terestru, aerian şi maritim, din regiunea Mării Negre. De asemenea, el a apreciat contribuţia importantă a Turciei pentru adoptarea unei abordări echilibrate privind securitatea şi stabilitatea flancurilor estic şi sudic al Alianţei", precizează sursa citată. 

Întâlnire cu șeful Statului Major General

Miercuri, generalul Hulusi Akar s-a întâlnit cu generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General. 

Cei doi oficiali au abordat pe larg aspecte privitoare la stadiul cooperării dintre Armatele României şi Turciei, proiectele comune în contextul cooperării militare internaţionale, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre, cooperarea militară dintre România şi Turcia în format NATO şi regional, precum şi implementarea măsurilor stabilite în cadrul Summitului NATO de la Varşovia, cu accent pe iniţiativele României, se arată într-un comunicat al SMG, transmis de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel