Colonelul Dogaru: cine l-a "desemnat" pe Meleșcanu să candideze

Colonelul (r) Mircea Dogaru, președintele Cadrelor Militare Disponibilizate, spune că directorul demisionar al Serviciului de Informații Externe (SIE), Teodor Meleșcanu, este un candidat "atipic" la Președinție pentru că nu a cerut nimănui să strângă semnături, ci a acceptat un demers venit din rândurile "societății civile".

Dogaru a declarat, în ediția de luni a emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, că mai multe persoane s-au adunat în "Alternativa Națională", "în ideea ca societatea civilă să propună un candidat al său, care să se opună candidaților consacrați din mediile politice".

Teodor Meleșcanu a demisionat luni de la conducerea SIE, urmând să-și depună candidatura la Biroul Electoral Central până marți, când va trebui să prezinte și minimul de 200.000 de semnături.

"Dacă domnia sa și-a dat demisia înseamnă că s-au strâns (semnăturile), pentru că s-au strâns din toată țara și urmau să vină la București pentru preluare la Alternativa Națională", a spus Dogaru.

EXCLUSIV. Planul lui Meleșcanu: De Ce candidează la alegerile prezidențiale

"Părerea mea a fost că trebuiau mai multe pentru că semnăturile trebuiau verificate", a adăugat Mircea Dogaru, amintind de cazul Corneliu Vadim Tudor, căruia BEC i-a anulat mai multe semnături la alegerile europarlamentare, motiv pentru care nu a mai putut candida.

"Nu domnia sa a strâns (semnături), domnia sa a spus că este de acord, dacă i se strâng semnături. Societatea civilă l-a desemnat, l-a anunțat că strângem semnăturile necesare motiv pentru care domnia sa a spus atunci, 'da', voi accepta. Deci este un candidat atipic, nu domnia sa a cerut cuiva să strângă semnături", a mai spus Dogaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel