Codul Silvic, 110 infracțiuni constatate de polițiști

Poliţiştii au constatat 110 infracţiuni prevăzute în Codul Silvic. Aceștia au confiscat 583 de metri cubi de material lemnos, 475 de pomi de Crăciun şi peste 1.500 de kilograme de cetină de brad şi molid.

'În perioada 15 - 24 noiembrie, poliţiştii au constatat, la nivel naţional, 110 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, au aplicat 2.174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.256.000 de lei şi au confiscat 583 de mc. de material lemnos, în valoare totală de 303.000 lei, 475 de pomi de Crăciun şi 1.595 de kg. de cetină de brad/molid. (...) Premergător sărbătorilor de iarnă, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere, transport, prelucrare şi comercializare a speciilor tinere de arborete de răşinoase (brad şi molid), valorificate sub forma pomilor de Crăciun', informează IGPR într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, echipele de control acţionează în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare.

Mai mult de jumătate din pomii de Crăciun confiscaţi, 255 de brazi, au fost găsiţi la sediul unei firme comerciale din Brăila. Aceştia erau deţinuţi fără documente de provenienţă, informează Agerpres.

În cadrul acestei acţiuni au fost reţinuţi doi bărbaţi din comuna Soveja pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, iar faţă de administratorul societăţii din municipiul Brăila, poliţiştii continuă cercetările pentru complicitate la tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

Potrivit Agerpres, IGPR menţionează că încălcarea legislaţiei silvice care reglementează expedierea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun constituie contravenţii silvice prevăzute în legislaţie, iar cuantumul amenzilor este cuprins între 5.000 şi 10.000 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării pomilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel