Codul fiscal are normele de aplicare

Guvernul a adoptat, miercuri, normele de aplicare a noului Cod fiscal, a declarat, miercuri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

"Au fost adoptate normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal. Documentul are în jur de 600 de pagini și îl puteți găsi pe site (Ministerul Finanțelor Public n.r.)", a spus Suciu.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secțiuni/subsecțiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea 227/2015.

De asemenea, normele metodologice conțin exemple concrete pentru a asigura aplicarea coerentă și mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016.

[citeste si]

Elaborarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal are în vedere atingerea anumitor obiective ale politicii fiscale, care vizează, în principal, facilitarea aplicării legislației fiscale din perspectiva contribuabililor, administrarea coerentă a sistemului de impozite și taxe și reducerea costurilor de conformare a contribuabililor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel