Codruța Kovesi, plagiat. Decizie finală a CNATDCU

Verdictul în cazul plagiatului șefei DNA, Laurei Codruța Kovesi, a fost dat, joi, de către membrii Consiliul General al CNATDCU , care au validat  raportul Comisiei de Ştiinţe Juridice.

UPDATE: Consiliul General al CNATDCU a decis că Laura Codruța Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat. În Consiliu au fost 33 de voturi pentru menţinerea titlului de doctor şi o singură abţinere, neconstatându-se similitudini grave.

„Doar 20 de pagini din 444 prezintă similitudini. Nu este vorba despre însușirea operelor altuia. O lucrare poate fi calificată ca plagiat când calitativ sau cantitativ autorul și-a însușit ideile altora fără a cita, de natură să afecteze esența tezei. Retragerea titlului este excesivă. Propunem ministrului menținerea titlului de doctor", a spus Mircea Pop, profesor universitar la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

Potrivit raportului, teza de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, NU a fost plagiată.

[citeste si]

Specialiştii desemnaţi de CNATDCU pentru a analiza teza de doctorat Codruței Kovesi  au ajuns la concluzia că şefa DNA nu se face vinovată de plagiat.

Comisia juridică a CNATDCU şi-a însuşit raportul comisiei de specialişti, pe care l-a înaintat Consiliului General al CNATDCU, cu propunerea de păstrare a titlului de doctor.

Comisia care a dat verdictul a fost formată din trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel