Urmărește emisiunea live


Codruța Kovesi, ce spune despre dosarul lui Gabriel Oprea

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, într-un interviu la postul public de televiziune,  a abordat și cazul fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. 

- Este prematur să discutăm despre ce vom face până când această demisie nu-şi va produce efectele,  aşteptăm ca demisia să fie citită în plen, să fie publicată, aşa cum scrie în lege.

- în situaţii similare s-a cerut aviz de la preşedinte şi v-aş reaminti cazul Miron Mitrea,  această investigaţie în primă fază a vizat o infracţiune de abuz în serviciu, ulterior procurorul a mai administrat probe, a făcut audieri, a dispus mai multe expertize.  Avem o infracţiune care este de competenţa DNA; orice infracţiune conexă este de competenţa DNA.

[citeste si]

- În Comisia juridică,  votul a fost favorabil - au analizat competenţa, referatul trimis de procuror începerea urmării penale e o etapă în procesul penal; suntem obligaţi să chemăm persoana care devine suspect, să aducem la cunoştinţă acuzaţia, probele pe care le avem. Din acel moment, procurorul administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului. Neputând începe direct urmărirea penală a trebuit să solicităm aviz.  Dacă avizul ar fi fost obţinut, am fi administrat probe atât în acuzare, cât şi în apărare.  Suspectul poate participa prin avocaţi la toate actele de urmărire penală.

- E o etapă care îi conferă suspectului garanţii procesuale în plus, abia când vom finaliza dosarul, când vom administra toate probele, abia atunci vom şti exact care este finalitatea într-un dosar şi abia atunci vom putea stabili culpa tuturor celor implicaţi în dosar. E  prematur să vorbim despre răspunderea unei persoane până nu e finalizată urmărirea penală, a mai declarat procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel