Codrin Ștefănescu, întrebare publică pentru Elena Udrea

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a transmis o întrebare deputatei Elena Udrea, care a făcut declarații bombă despre dedesubturile sistemului. Politicianul o întreaba pe fosta șefă a PMP dacă dosare răsunătoare au fost intrumentate la comandă politică. 

Iată întrebarea adresată de Codrin Ștefănescu: 

"În toate declarațiile dumneavoastră din ultima perioadă (televiziuni, ziare, mediul online) ați afirmat lucruri cutremurătoare legate de sistemul judiciar, dar și că sunteți victima răzbunării unor oameni din cadrul acestui sistem. Iar acum, la ora destăinuirilor, afirmați public că o parte a acestor structuri sunt opresive, abuzive și mincinoase, deși, în calitate de șef al Cancelariei Prezidențiale, de lider important în conducerea fostului PDL, de ministru în guvernele PDL și de cel mai apropiat om de Traian Băsescu, ați făcut parte din acest sistem, l-ati susținut și protejat. În ultimele zile, ați denunțat faptul că se fac dosare la comandă politic, citez: 'Și am un caz extraordinar. Din păcate, iarăși se bazează pe declarațiile unor oameni care cu siguranță că vor fi îngroziți să recunoască în mod public ceea ce mi-au spus mie. Caz de judecător la Înalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comandă', (interviu pentru Lumea Justiției, 4 februarie 2015). Ați declarat că mulți magistrații sunt victime ale șantajului, citez: 'Sunt mulți procurori și mulți judecători care s-au săturat să dea soluții în dosare, de frică', (interviu pentru Lumea Justiției, 4 februarie 2015). Atât în interviul din 30 ianuarie pentru Hotnews, cât și în cel de la TVR1 (emisiunea „Vorbește liber!") din 4 februarie, ați susținut că, citez: 'în Romania poate conduce țara cine deține cătușele, cel care deține secretele tuturor. De ce credeți că tac toți cei ce ar trebui să vorbească acum sau măcar ar avea obligația să-și pună întrebări? .... De frică. Pentru că sunt oameni care ar putea fi în orice moment arestați.' Ați afirmat că, citez: 'în Romania, dacă vrei, aproape oricine poate fi învinovățit de ceva. Cel care decide în această țară când și pe cine arestează, acela este cel mai important om din România' (TVR1 – emisiunea „Vorbește liber!", 4 februarie).

Săftoiu, șocată de Băsescu: ASTA mă depășește

În condițiile în care susțineți cu tărie că aveți informații care pot arunca în aer întregul sistem și pentru că tot sunteți la momentul marilor mărturisiri, a sincerității totale, precizând în mod constant că veți mai face și alte dezvăluiri, vă cer public să răspundeți la o singură întrebare: dacă dosarele pe care le voi menționa, știți sau aveți cunoștință că au fost instrumentate la comandă politică, la indicațiile precise a cuiva sau ca rezultat al răzbunării unei persoane anume: • Adrian Năstase, om politic extrem de incomod și recunoscut adversar al lui Traian Băsescu - dosarul Trofeul Calității • Dan Voiculescu, considerat de Traian Băsescu, în mod public și repetat, ca fiind unul dintre cei mai periculoși și hotărâți adversari ai săi - dosarul Telepatia • George Becali, cel care încă din 2012, în mai multe emisiuni televizate, a explicat mecanismul prin care acționa mafia din ANRP: mita pentru o retrocedare rapidă putea ajunge până la 30% din valoarea despăgubirii, iar 'vârful de lance' al şpăgilor era constituit din Ioan Oltean (PDL), fost chestor al Camerei Deputaţilor şi Dorin Cocoş. Cel care se ocupa de perceperea taxelor fiind „săgeata" lui Dorin Cocoș, Gheorghe Stelian. • Gică Popescu, fostul căpitan a naționalei de fotbal, arestat la câteva zile după ce și-a depus candidatura pentru președinția LPF".

"Cazurile prezentate sunt doar o parte din multe alte dosare asupra cărora planează suspiciuni, dar, în mod special, acestea patru au ridicat, de-a lungul timpului, cele mai multe semne de întrebare, au generat cele mai aprinse dezbateri în spațiul public și au fost în atenția expresă a mass-media", a conchis Codrin Ștefănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel