Cod Galben de furtuni! Meteorologii, avertisment teribil

furtuni
furtuni

Nouă judeţe din ţară se află miercuri, până la ora 15.00, sub Cod portocaliu de furtuni. De altfel, mai multe judeţe se află sub Cod galben de ploi şi vijelii până la ora 21.00.

Din cauza precipitaţiilor căzute, hidrologii au instituit Cod roşu în bazinul râului Milcov, din judeţul Vrancea, valabil până miercuri la ora 9.00. Mai multe râuri se află sub Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), avertizarea de Cod portocaliu de furtuni este valabilă până miercuri la ora 15.00. Specialiştii arată că pe parcursul zilei de miercuri în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Braşov şi Sibiu se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 50 de litri pe metru pătrat şi izolat 80 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă până miercuri la ora 21.00. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat, 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă pentru judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Alba, Arad, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Constanţa şi Tulcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel