COD GALBEN de ceață în mai multe județe. Vizibilitate redusă pe A1 și A2

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare nowcasting de ceaţă valabilă până la ora 23.00, pentru judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi.

Traficul rutier pe autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Fundulea, se desfăşoară în condiţii de ceaţă, sâmbătă seara, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri, informează un comunicat al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, în condiţii similare se circulă şi pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 17 şi 32, dar şi în judeţul Teleorman, pe DN6(E70).

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice. Iată ce recomandări au polițiștii pentru conducătorii auto:

- nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă

- în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel