Coaliția dorită de Tăriceanu pentru o majoritate mai largă după parlamentare

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră oportun ca, după alegerile parlamentare, PSD şi ALDE să facă o ofertă UDMR, astfel încât să se constituie "o majoritate mai largă". Totodată, Tăriceanu a arătat că performanța actualei guvernări este "catastrofală".

În urmă cu o zi, Călin Popescu Tăriceanu spunea că se poate contura o majoritate PSD ALDE și poate cu UDMR, dar nu excludea ca un accident major să se întâmple și care să schimbe această situație. Co-președintele ALDE a oferit, miercuri, la Antena 3 prin telefon, mai multe detalii: "Un accident în sensul unui eveniment neașteptat care poate bulverseze întreaga acțiune poliitică - avem această experiență și în 2014 și în 2015. Altfel, eu cred că rezultatele de la alegerile locale și evoluția politică ulterioară vor contura după alegerile următoare o majoritate care să se bazeze pe PSD și ALDE. Sunt de părere că UDMR ar fi extrem de util să fie invitat la o coaliție formată de noi.

Nu cred că e nevoie în acest moment să vorbim cu UDMR. Suntem la începutul unei curse electorale și aceste discuții se pot face preliminar dar vor fi mult mai consistente după aflarea rezultatelor", a afirmat Tăriceanu miercuri, într-o ediție specială realizată de Sabina Iosub și Adrian Măniuțiu, la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, de asemenea, critici la actuala guvernare: "Performanța acestui guvern nu poate fi calificată decăt cu un singur cuvânt: catastrofală. Și sondajele făcute ne arată niște cote de notorietate și de încredere care sunt cu mult peste ce-a avut mai rău Guvernul Boc. Dacă PNL crede că are ceva de atras din guvern înseamnă că se mulțumesc cu foarte putin, că ei sunt la un nivel foarte coborât și se mulțumesc cu ce vâd la guvernul tehnocrat pentru că nu sunt în stare să aspire la mai sus", a mai spus Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel