CNMR sparge mafia din energie

CNMR solicita sprijinul Comisiilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor si Ministerului Energiei pentru spargerea "FRATIEI" ENERGETICE.

In urma intalnirii avute cu Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, Coalitia Natională pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) va initia investigatii ample, prin mijloace specifice sicietatii civile, cu privire la afacerile din zona intermedierii si producerii de energie, relatează AID.

Aceste investigatii vor fi puse la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) deindata ce vor exista suficiente elemente care sa contureze legaturile oneroase si infractionale dintre anumite persoane si institutiile statului.

De asemenea, CNMR va analiza si legaturile dintre anumiti oameni de afaceri din aceasta zona si finantarea activitatilor unor partide politice, inclusiv electorale din trecut, prezent sau viitor in schimbul obtinerii acestor contracte. Hartile relationale si indiciile adunate vor fi instiintate deindata Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Un alt aspect al investigatiei va viza "plasarea" in Parlament a anumitor membri, membrii ai posibilelor "familii infractionale" din aceasta zona, cu menirea de a proteja si sustine interesele acestor grupuri.

[citeste si]

De asemenea, un alt aspect aflat in atentia CNMR va viza "albirea" banilor din aceste "afaceri" prin dezvoltarea de activitati aparent legale, dar menite in fapt sa aduca la suprafata banii furati. (Posibile exemple: infiintarea de restaurante si alte localuri de lux, finantarea unor fonduri de investitii straine care sa reinvesteasca in Romania in afaceri imobiliare sau de alta natura, devoltarea de activitati de comert in zone importante pentru culegerea de informatii si folosirea acestora (ex.: Zona Herastrau, Centrul Vechi, hoteluri, etc).

CNMR nu mai poate sta indiferenta, prin larga sa reprezentare a cetatenilor, la furtul sistematic in beneficiul unor persoane sau grupuri.
Astfel, acest demers vine ca urmare a intalnirii avute de catre CNMR cu Ministrul Energiei care a asigurat membrii CNMR de intreaga disponibilitate si transparenta in oferirea informatiilor ce vizeaza contractele din aceasta zona.

Demersul vine si urmare a recentei vizite a Prim-ministrului Dacian Cioloş la Ministerul Energiei, dupa intalnirea dintre membrii CNMR si ministru, in timpul careia Premierul Ciolos a pus accentul pe nevoia unei strategii energetice care sa constituie un element esential al securitatii nationale a Romaniei, dar si in spiritul enuntat de Premierul Ciolos si Ministrul Energiei cu privire la transparentizarea activitatilor din aceasta zona.

Pentru a putea desfasura aceste activitati, CNMR solicita Comisiilor parlamentare pentru industrii si servicii din cadrul Camerei Deputatilor si Senat o intalnire care sa puna bazele unui grup de lucru pentru schimbul de informatii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel