CNMR, mișcare împotriva Sky News la Ambasada Marii Britanii

Foto: Sky News
Foto: Sky News

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a depus astăzi la sediul Ambasadei Marii Britanii la București Nota de protest față de acțiunea denigratoare a jurnaliștilor canalului Sky News la adresa statului român și ai cetățenilor României.

De asemenea, CNMR a solicitat Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti emiterea unui punct de vedere oficial care să reprezinte şi punctul de vedere al statului britanic.

Menționăm din nou că acest gest al CNMR nu este îndreptat înspre Ambasada sau statul britanic, care a demonstrat cooperare şi resposabilitate în acest caz, ci este menit să ajute instituţiile britanice astfel încât o anchetă în Marea Britanie să fie derulată în paralel cu cea a DIICOT din România.

Redăm mai jos textul Notei de protest înaintată Ambasadei:

“ București, 12 august 2016

Către: Ambasada Marii Britanii în România
În atenţia: Excelenţei Sale dl. Paul BRUMMELL

NOTĂ DE PROTEST

Excelenţa Voastră,

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) este o organizație importantă din România care reprezintă societatea civilă, majoritatea instituțiilor academice, companii românești și străine, membri de sindicat sau patronat, asociaţii de tineri şi studenţi.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României consideră că acţiunea denigratoare a unor jurnalişti ai canalului Sky News la adresa României este impardonabilă, inacceptabilă, revoltătoare.

Astfel, CNMR protestează vehement faţă de modul în care jurnaliştii canalului Sky News au atacat nepermis România ca stat folosind manipularea, minciuna, corupţia.

Această acţiune denigratoare se încadrează într-o campanie evidentă de distrugere a statului român şi a instituţiilor sale, cu interese externe şi interne, iar CNMR, caracterizată de spiritul naţional al organizaţiilor membre, nu va tolera niciodată atacarea pe nedrept a statului român, a cetăţenilor României, a valorilor şi tradiţiilor româneşti.

[citeste si]

Din păcate, în acest caz, nu avem de-a face cu o acţiune pur jurnalistică, ci cu o activitate infracţională, evident concertată, motiv pentru care aşteptăm răspunsul instituţiilor britanice cu privire la acest caz.

În spiritul excelentei colaborări cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, vă înaintăm această notă de protest, care nu este un gest îndreptat înspre Ambasada sau statul britanic, care a demonstrat cooperare şi resposabilitate în acest caz, ci este menit să ajute instituţiile britanice în desfăşurarea unei anchete.

Astfel, cerem Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti demararea cu celeritate a investigaţiilor din partea instituţiilor britanice, astfel încât o anchetă în Marea Britanie să fie derulată în paralel cu cea a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România, instituţie a României care apără cu profesionalism statul român şi valorile sale, nepermiţând unei găşti transnaţionale să transforme încă odată România şi cetăţenii acesteia în ţinte.

De asemenea, solicităm Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti emiterea unui punct de vedere care să reprezinte şi punctul de vedere al statului britanic.

Facem precizarea că această notă de protest față de acțiunea canalului Sky News este una publică.

Excelenţa Voastră, vă rog să îmi pemiteți pe această cale să vă mulțumesc și să vă asigur de toată considerația mea,

Alexandru CUMPĂNAŞU
Preşedinte
Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel