CNMR, grup de lucru privind securitatea la Marea Neagră cu Parlamentul turc

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut astăzi o întâlnire oficială cu delegaţia Parlamentului turc la Bucureşti formată din membri ai Comisiei pentru politică externă.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut astăzi o întâlnire oficială cu delegaţia Parlamentului turc la Bucureşti formată din membri ai Comisiei pentru politică externă.

Cu această ocazie, CNMR şi delegaţia oficialilor turci au abordat următoarele teme importante pentru relaţia dintre România şi Turcia: economie, securitate regională, turism, cercetare ştiinţifică.

În urma întâlnirii avute au rezultat mai multe iniţiative care se vor concretiza în perioada următoare între membrii Coaliţiei, în funcţie de domeniul de activitate, şi instituţiile / organizaţiile din Turcia. Presedintele CNMR, Alexandru Cumpănașu a înaintat două propuneri ce au fost agreate de către delegația turcă. Propunerile se vor concretiza în:
1. Grupul mixt de lucru româno-turc pentru securitate la Marea Neagră;
2. Grupul mixt de lucru româno-turc pentru dezvoltare economică, cercetare stiințifică și schimburi academice.

Pentru punerea în practică a celor două grupuri de lucru urmează ca detaliile să fie stabilite de către CNMR împreună cu Ambasada Turciei la București, scrie AID.

În cadrul discuțiilor, membri delegatiei turce, formată atât din reprezentanți ai puterii cât și din reprezentanți ai opoziției, au prezentat membrilor CNMR informații cu privire la tentativa de lovitură de stat din luna iulie a.c. Președintele Coalitiei a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre România și Turcia, înaintând în același timp deputaților turci o propunere de creștere a transparenței privind evenimentele și actiunile ulterioare tentativei de lovitură de stat. Președintele FADERE și oficialii turci au discutat și despre comunitatea românilor din Turcia . Președintele Corpului Național al politiștilor, Stancu Petre, a prezentat opțiunea de a contribui la o strategie de securitate în zona Mării Negre în cadrul grupului de lucru, la fel ca și ceilalți președinți de organizații prezenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel