Societatea civilă, întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare. Care au fost solicitările

Membrii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) s-au întâlnit, marți, cu liderul Grupului parlamentar ALDE din Camera Deputaților, Bogdan Ciucă, deschizând astfel seria întâlnirilor de lucru cu liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor și Senat cu privire la Planul Național pentru Modernizarea României.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate și discutate măsuri care ţin de activitatea din cadrul Camerei Deputaţilor, cuprinse în Planul Naţional pentru Modernizarea României, au fost prezentate şi analizate în cadrul discuţiilor, informează aid-romania.org.

Iată propunerile făcute de CNMR:

"1. Constituirea unei CONDICI ONLINE OBLIGATORII A PARLAMENTARULUI cu privire la CONSULTARILE AVUTE ÎN CIRCUMSCRIPȚIE ÎN ZILELE DE JOI ȘI VINERI și prezentarea rezultatelor acestor consultări.
2. Reducerea la 300 a numărului parlamentarilor prin respectarea şi aplicarea Referendumului din 2009.
3. Întărirea controlului civil asupra serviciilor de informaţii prin intermediul comisiilor parlamentare de resort prin prezentarea de criterii transparente în procesul de selectare a membrilor comisiilor şi prezentarea în faţa Parlamentului a Rapoartelor anuale care să includă şi statistici privind sesizările înaintate instituţiilor statului în ceea ce priveşte actele de corupţie, etc.
4. Aprobarea imediată a Legii PARTENERIATULUI PUBLIC – PRIVAT.
5. Aprobarea de urgență de către Parlament a Legii HOLDINGULUI.
6. Modificarea legislației penale prin renunțarea la posibilitatea retragerii plângerii în caz de viol de către partea vătămată.
7. Publicarea unui RAPORT DE AUDIT la nivelul activității TVR de către Parlament precum și oferirea unui Plan de Soluții pentru continuarea activității Televiziunii Române.

Reprezentanţii CNMR au insistat asupra a 2 probleme care necesită o atenţie imediată din partea Parlamentului, făcând în acest sens solicitări clare.

Astfel, reprezentanţii Coaliţiei au solicitat modificarea art. 223, alin 3 din Codul Rutier al României: “In SITUAŢII DEOSEBITE, care impun deplasarea în regim de URGENŢĂ, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.” după cum urmează:
1. definirea atât a termenului “SITUAŢIE DEOSEBITĂ”, cât şi a celui de “URGENŢĂ” cu privire la folosirea coloanei oficiale de către membrii Guvernului României şi restrângerea utilizării exclusiv în caz de calamităţi naturale, conflicte armate şi pentru participarea la şedinţe ale Consiliului Superior de Apărare al Ţării (CSAT).
2. amendarea Codului Rutier prin excluderea în totalitate a folosirii de către membrii Guvernului României a coloanei oficiale".

Potrivit sursei citate, liderul Grupului ALDE a dat asigurări că, la nivelul grupului pe care îl coordonează, va susține propunerile făcute de CNMR.

Totodată, membrii CNMR au solicitat Liderului Grupului parlamentar ALDE sprijin în adoptarea legii care reglementează statutul controlorului civil de trafic aerian din România, iar vârsta maximă de pensionare a Controlorului de Trafic Aerian Civil să fie de 55 de ani, în loc de 65 de ani cum este în prezent. Activitatea controlorului civil de trafic aerian conduce la o uzură accentuată a capacităţii de observare şi coordonare a traficului aerian, iar vârsta maximă de 65 ani reprezinta un risc pentru siguranţa pasagerilor.

În ambele cazuri, Liderul Grupului parlamentar ALDE, deputatul Bogdan Ciucă, a precizat că susține demersurile membrilor CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel