CNA. Moartea Marioarei Zăvoranu a adus amenzi de 65.000 pentru cinci televiziuni

CNA a decis să aplice amenzi în cuantum de 65.000 de lei pentru cinci televiziuni care au mediatizat scandalul de la înmormântarea Marioarei Zăvoranu.

Kanal D, Antena Stars, Antena 1, România TV şi B1 TV sunt televiziunile sancționate de CNA din cauza modului în care au prezentat în emisiunile lor de dezbateri înmormântarea mamei Oanei Zăvoranu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a reuşit, în şedinţa de marţi, să ia o decizie în privinţa modului în care unele dintre principalele televiziuni din România au prezentat în emisiunile lor înmormântarea Marioarei Zăvoranu, mama Oanei Zăvoranu. A fost pentru a treia şedinţă în care membrii Consiliului au discutat despre acest subiect.

Marioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost difuzate la mai multe televiziuni. În urma difuzărilor informaţiilor despre acest subiect, CNA a primit 26 de reclamaţii, inclusiv unele de la Oana Zăvoranu, care a reclamat România TV, în urma unor afirmaţii la adresa sa făcute de Corneliu Vadim Tudor, dar şi unele de la Kanal D, care a reclamat Antena Stars, din cauză că ar fi preluat fără citarea sursei informaţii despre cazul Oana Zăvoranu-Marioara Zăvoranu.

Citește și: Oana Zăvoranu: Nu mi-e dor de Mărioara Zăvoranu

Pe de altă parte, CNA a constatat că Antena Stars a difuzat în exclusivitate înmormântarea Marioarei Zăvoranu.

Astfel, CNA a decis, marţi, să amendeze Kanal D cu 20.000 de lei, Antena Stars - cu 15.000 de lei, Antena 1, România TV şi B1 TV - cu câte 10.000 de lei, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu.

Decizia de sancţionare a acestor televiziuni a fost luată cu unanimitatea membrilor CNA prezenţi la şedinţa de marţi, respectiv Florin Gabrea, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea.

Dorina Rusu a spus că în weekendul în care a murit Marioara Zăvoranu la mai multe televiziuni a fost "un spectacol grotesc".

CNA a analizat cazul înmormântării Marioarei Zăvoranu după ce Departamentul de Monitorizare al Consiliului a realizat în acest caz o monitorizare de linie.

Consiliul a constatat că TVR şi Digi 24 nu au abordat deloc subiectul înmormântării Marioarei Zăvoranu. Pe de altă parte, CNA a considerat că Pro TV, Prima TV şi Realitatea TV au abordat acest subiect, însă nu au încălcat legislaţia audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel