CNA își reia activitatea, dar după alt regulament

cna
cna

Consiliul Național al Audiovizualului își va relua activitatea, prima ședință a Consiliului urmând să aibă loc săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președintele Comisiei de Cultură a Senatului, Georgică Severin, după o întâlnire cu membrii Consiliului.

El a precizat că până pe 5 septembrie o subcomisie formată din membrii CNA Monica Gubernat, Valentin Jucan și Lorand Turos vor elabora un proiect al unui nou Regulament de Organizare și funcționare a instituției, citat de Agerpres.

"Dincolo de orgolii, de nemulțumiri, de toate celelalte aspecte care care au dus la blocajul CNA, am văzut din toate părțile o deschidere pentru a face ca instituția să funcționeze. CNA își va relua lucrările cu participarea tuturor membrilor. Se va constitui o subcomisie în cadrul CNA formată din Monica Gubernat, Valentin Jucan și Lorand Turos care să se ocupe de o reelaborare, revizuire a regulamentului de ordine și funcționare a CNA, astfel încât în spiritul legii Consiliului Național al Audiovizualului Consiliul să-și reintre în întreaga sa funcționare ca întreg, respectiv pornind de la ideea că este format din 11 membri cu drepturi egale", a spus Severin.

Senatorul a precizat că Laura Georgescu va continua să-și exercite funcția, dar în deplină consonanță cu Consiliul și cu hotărârile luate prin vot de Consiliu.

"O serie de decizii care până acum erau contestate, în sensul în care erau luate direct numai de președinte, pe baza regulamentului, vor fi luate de Consiliu și puse în practică de președinte sau de membrii Consiliului", a mai arătat Georgică Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel