CNA, decizie privind Neptun TV, televiziunea înființată de Radu Mazăre

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, joi, extinderea în București a televiziunii Neptun TV, care s-a lansat pe 29 iunie 1995, fiind înfiinţată de Radu Mazăre, actualul primar al oraşului Constanţa.

Societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanţa a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) acordarea unei licențe audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii pentru televiziunea Neptun TV Bucureşti, dar şi autorizarea unui studio secundar, în Capitală, al Neptun TV Constanţa, precum şi modificarea licenţelor (de satelit şi prin reţele terestre) ale Neptun TV Constanţa, potrivit Mediafax.

CNA a aprobat toate cele trei solicitări ale Soti Cable Neptun SRL, singrul membru CNA care a votat "împotriva" acordării licenţei pentru Neptun TV Bucureşti fiind Monica Gubernat.

Valeriu Mereuţă, administratorul şi directorul general al Soti Cable Neptun, prezent la ședință, a declarat că studioul de la Bucureşti "a fost gândit şi creat exclusiv pentru bucureşteni" și că va difuza "cinci buletine informative pe zi, care nu sunt limitate numai la informaţii generale, ci la absolut orice se întâmplă în Bucureşti".

La Neptun TV Bucureşti va lucra într-o primă etapă o echipă de 30 de oameni, iar potrivit dosarului depus la CNA, postul din Capitală va avea un format de principiu generalist şi va difuza un program de 24 de ore, din care 15 ore program propriu şi 8 ore retransmisie de programe de la Neptun TV Constanţa.

De asemenea, Valeriu Mereuţă a precizat că se intenționează ca, în aproximativ un an, Neptun TV Bucureşti să se transforme în televiziune de ştiri.

Care este valoarea investițiilor la Neptun TV Bucureşti

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, investiţiile în achiziţionarea şi dotarea cu echipamente de producţie a studioului de la Bucureşti al Neptun TV Constanţa se ridică la aproximativ 110.000 de euro, în timp ce costurile operaţionale pentru funcţionarea echipei de 30 de angajaţi a televiziunii Neptun TV Bucureşti se ridică la circa 50.000 de euro.

Cine sunt acționarii actuali la Soti Cable Neptun SRL

Asociaţii societăţii Soti Cable Neptun SRL sunt: Strutinsky Sorin Gabriel (50%), Conpress Holding SRL (25%), Cârciog Mihail Gheorghe (12,5%) Ring Star SRL (asociat unic Moga Răzvan Adrian) - 10% şi Mereuţă Valeriu - 2,5%. Asociaţii Conpress Holding SRL sunt Ciocoiu Sanda - 48%, Cârciog Mihail Gheorghe - 28%, Strutinsky Sorin Gabriel - 24%. În aceste condiţii, asociatul principal al Neptun TV este Strutinsky Sorin Gabriel, confrom site-ului CNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel