Urmărește emisiunea live


CM 2014: Vladimir Putin și Angela Merkel, prezenți la finala Argentina-Germania

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se vor întâlni, duminică, în Brazilia, cu ocazia finalei Campionatului Mondial de fotbal.

Anunțul a fost făcut, joi, de către consilierul șefului statului rus pe probleme de politică externă, Iuri Ușakov, relatează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

"Sunt planificate o serie de întrevederi cu lideri de stat prezenți la finala Cupei Mondiale, în special cu cancelarul german Angela Merkel", a precizat Ușakov.

De altfel, prezența președintelui Rusiei la finala Campionatului Mondial de fotbal era prevăzută, liderul de la Kremlin efectuând în perioada 13-16 iulie o vizită în Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

Cancelarul Angela Merkel și președintele german Joachim Gauck urmează, la rândul lor, să se deplaseze în Brazilia pentru a susține echipa țării lor în finala cu Argentina, după cum a confirmat președinția germană într-un comunicat citat de AFP.

Consilierul de la Kremlin nu a indicat subiectele pe care președintele Putin ar putea să le abordeze cu Angela Merkel în contextul în care diplomația germană este foarte implicată în rezolvarea crizei ucrainene.

La ceremonia de închidere a CM 2014, președinta Braziliei, Dilma Rousseff, va preda ștafeta organizării viitorului campionat din 2018 omologului său rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel