Clujenii au ieșit în stradă. Liviu Dragnea și Ionuț Vulpescu, prezenți

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, și Liviu Dragnea au participat marţi, alături de câteva sute de persoane, la un Marş al Lecturii. Evenimentul a fost organizat în deschiderea Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), care începe marţi la Cluj.

Cei aproape 300 de participanţi la Marşul Lecturii, care s-au adunat în faţa Universităţii Babeş-Bolyai, au adus cu ei cărţi, dar şi afişe cu mesaje de încurajare a cititului. 'De carte nu scapi', 'A citi e omeneşte', 'Orice om este muritor, dar şi un posibil cititor' sau 'Clujul citeşte' sunt câteva dintre mesajele de pe afişe.

Ministrul Ionuţ Vulpescu a adus romanul 'Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război' al lui Camil Petrescu şi a declarat că prin fiecare carte citită fiecare dintre noi reconstruieşte o lume.

'Este o frumoasă formă de protest cea în jurul cărţilor şi văd că la Marşul Lecturii participă foarte mulţi tineri, ceea ce mă bucură. Ministerul Culturii susţine Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, fiind partenerul principal al manifestării într-un oraş care excelează în ceea ce înseamnă literatură. Nume mari ale literaturii române au scris aici, iar aici sunt mari publicaţii în jurul cărora s-au produs curente literale şi culturale. Mă refer la revistele 'Tribuna', 'Echinox', 'Apostrof', a spus Ionuţ Vulpescu, scrie Agerpres.

De asemenea, la eveniment a fost prezent şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că a dorit să vadă cum s-a dezvoltat festivalul, pe care îl cunoaşte de la prima ediţie, din 2013.

'Am participat, luni seară, la o discuţie, invitat de Nicolae Manolescu la o reuniune a Uniunii Scriitorilor. Poate prin prezenţa mea aici, alături de ministrul Culturii, am vrut să îl asigur de sprijinul meu care este necesar pentru scriitori şi pentru literatura din România', a spus Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel