Cluburile din Centrul Vechi, un pericol pentru oameni. Ce s-ar întâmpla în caz de incendiu

Tragedia de la Constanța a determinat autoritățile bucureștene să verficie cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, rezultatele fiind îngrijorătoare.

În Centrul Vechi sunt peste 300 de cluburi care pot găzdui peste 2500 de persoane. La fiecare sfârșit de săptămână, în cluburile şi barurile din centrul Bucureştiului petrec peste 7.000 de oameni, deşi capacitatea localurilor este mult mai mică.

În goana după profit, patronii de cluburi nu mai ţin cont de nicio regulă şi umplu până la refuz încăperi mici, care, în cazul unui incendiu, devin un pericol pentru petrecăreţi.

VEZI ȘI: Nicole Beleuza, una dintre tinerele moarte în incendiul din Constanța, recunoscută de tatăl său după cercei. Mărturie șocantă a unei prietene: Speram că se ascunde undeva

„Într-un club, atunci când avem aglomerări de persoane, blocarea căilor de evacuare este foarte importantă.Trebuie să avem un plan de evacuare, trebuie să executăm exerciții cu personalul la locul de muncă, pentru a fi în măsură să se acorde prim ajutor în situaţie de urgenţă", spune Tudorică Dumitru, specialist situații de urgență.

„Niciuna dintre aceste reguli absolut necesare nu e respectată în cluburile din Centrul Vechi, verificate de pompieri. Uşile de evacuare erau blocate, iar planurile în caz de urgenţă - inexistente. Intalații electrice exploatate necorespunzător, și lispa mijloacelor de intervenție, mai exact stingatoarele care lipseau", spune Adrian Marin, pompier.

VEZI ȘI: Nicoleta Cengher și-a prezis moartea! Ce a scris înainte de incendiu

Pompierii au dat amenzi de peste 23.000 de lei.

Trei tinere, dansatoare într-un restaurant libanez din Constanța, au murit, arse de vii, după ce au rămas blocate în vestiarul localului, în timpul unui incendiu.

Alte trei pesoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. În clădirea cuprinsă de flăcăi mai funcţionau un bar cu muzică live şi un cazino. Angajații şi clienții de aici au avut însă mai mult noroc. Au scăpat cu viaţă, dar pagubele lăsate în urmă de vâlvătaie sunt mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel