Clientul unei bănci a obținut o rată cu 100 de euro mai mică

Clientul unei bănci plătește cu 100 de euro mai puțin la bănci. Lunar. Rata a scăzut drastic după soluționarea unui litigiu de către Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB),

"Într-un litigiu soluţionat luna aceasta, un consumator a solicitat diminuarea dobânzii indexabile pentru a alinia nivelul costurilor creditului la nivelul dobânzii actuale şi eliminarea comisionului de administrare. Conciliatorul, în negocierile cu banca, a reuşit să obţină eliminarea comisionului de administrare lunar şi aplicarea unei dobânzi fixe. Rezultatul a fost reducerea ratei lunare cu aproape 100 de euro, de la 280 euro pe lună la 193 de euro în primii 5 ani şi la 185 euro pe lună pentru restul perioadei până la achitarea integrală a creditului ipotecar. Consumatorul va face astfel o economie de aproape 20 de mii de euro", se arată în documentul citat de Agerpres.

În alt caz, consumatorul a primit mai mult decât a cerut.

"Acesta a solicitat recalcularea comisionului de administrare a creditului şi a obţinut eliminarea acestui comision. Astfel ca rata i-a scăzut cu 145 de lei în fiecare lună, de la 709 lei la 564 de lei, iar economia pe care o va face consumatorul până la finalul contractului de credit va fi de 8.000 de lei", menţionează CSALB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel