Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Claudiu Lucaci dezvăluie culisele interviului cu Igor Dodon. Ce nu vedeți la TVR despre Traian Băsescu

Jurnalistul Știrilor TVR Claudiu Lucaci i-a luat un interviu președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon. Interviul va fi transmis în această seară, de la ora 21:00, la TVR 1, dar și la TVR Moldova. DCNews a vorbit cu jurnalistul Claudiu Lucaci despre culisele interviului. Jurnalistul ne-a dezvăluit o declarație a lui Igor Dodon despre Traian Băsescu, o declarație care nu poate fi difuzată de TVR pentru că fostul președinte e candidat și suntem în campanie electorală. 

Claudiu Lucaci a anunțat interviul cu Igor Dodon pe Facebook. Președintele ales de către cetățenii Republicii Moldova i-a răspuns într-un comentariu: ”Mersi de discuții și întrebări directe. Sper că prietenii, frații noștri de peste Prut vor afla și punctul meu de vedere în ceea ce ține de relațiile bilaterale moldo-române”. 

”Interviul a fost programat pentru 15 minute, în biroul domnului Dodon. După aproximativ 25 de minute, domnul Dodon, la întrebarea mea, dacă nu este ocupat, așa cum m-a anunțat, și dacă am depășit timpul, mi-a spus că dorește să vorbească mai departe și să fie cunoscut ceea ce dorește în România și că și-a schimbat programul în urma dialogului pe care l-am avut. Probabil că a considerat că discuția dintre noi a dus la o altă abordare față de cea pe care inițial a avut-o, și anume că va da niște răspunsuri scurte și rapide, după care și-a dat seama că sunt chestiuni neclare pe care le-a ridicat în timpul interviului și avea nevoie de mai multe explicații”, a spus Claudiu Lucaci pentru DCNews

Igor Dodon, biroul în sediul partidului

Jurnalistul Știrilor TVR a precizat că ”interviul a fost într-un loc confortabil lui Igor Dodon, pentru că era în sediul partidului în care în mod normal nu ar trebui să mai fie începând din ziua în care este oficial președintele Republicii Moldova. Deci în continuare are biroul său de la Partidul Socialiștilor. Ideea interviului a fost să fie unul scurt, în care să apară și pentru publicul din România, pentru prima oară.”

Biroul, reamenajat pentru interviu

Claudiu Lucaci a precizat că a schimbat poziția mobilierului din biroul lui Igor Dodon: ”Noi, echipa TVR-ului, dându-ne seama că biroul este impropriu pentru interviu, i-am solicitat să ne accepte modificarea amplasamentului, a mobilei, a lucrurilor care erau acolo. Aproape jumătate din biroul său a fost reamenajat de echipa noastră pentru că era impropriu pentru interviu, părea în grabă, fără seriozitate. A acceptat să reamenajăm”.

Igor Dodon se ocupă personal de Facebook

”În timpul în care am lucrat noi la reamenajare, stătea și urmărea Facebook-ul. Chiar l-am întrebat dacă este activ și mi-a spus că este o persoană care-și ocupă foarte mult timp zilnic stând pe Facebook. Postările sale sunt personale, nu folosește consilieri, comunică direct ce-și dorește prin Facebook. Este instrumentul lui de comunicare preferat”, a mai dezvăluit Claudiu Lucaci. 

Ce a dorit Igor Dodon să apară în cadru: statuia cu Ștefan cel Mare, harta Moldovei, alta decât cea cunoscută de România. A mai acceptat să pună o poză de la un miting al Partidului Socialist

”Își programase 15 minute într-un cadru destul de nepotrivit pentru un interviu serios. A realizat că se întâmplă niște lucruri, deși nu i-am spus direct ce urmează să facem cu reamenajarea. Inițial, secretarele și personalul de acolo erau împotrivă, că nu avem voie să mutăm nimic. Până la urmă i-am convins. I-am sugerat că trebuie să-și pună niște poze pe o masă și a refuzat. A spus că vrea doar statueta cu Ștefan cel Mare, e singurul lucru care ține să apară în interviu. I-am explicat că e prea mic și nu se vede la televizor și i-am sugerat să-și pună o poză preferată. Și-a pus o poză cu miting al Partidului Socialist. A ținut foarte tare să aibă în spate, în cadrul central, harta Moldovei pe care o recunoaște. E diferită de Moldova recunoscută de România și de istorici, e o hartă a Moldovei pe care consideră că o conduce. La sfârșit a ținut să mă convingă că Moldova e diferită de Moldova pe care o recunoaște România și mi-a pus la dispoziție trei volume”, a mai afirmat Claudiu Lucaci. 

Mesaj contradictoriu despre România

Claudiu Lucaci a opinat că Igor Dodon a avut o atitudine ”contradictorie”: ”A ținut să-mi demonstreze că nu este împotriva României, dar toată atitudinea sa era una de distanțare de România. `Nu sunt împotriva României, dar nici nu doresc să fiu apropiat de România. Dorim să fim parteneri egali.` Spre exemplu, a spus că nu-i place ideea că România se comportă ca un frate mai mare. L-am întrebat dacă ar accepta varianta să fim gemeni, cu insinuarea directă că asta ar însemna că ne-am născut în același timp, dar evident că nu a vrut să răspundă la această afirmație, pentru că sensul era că nu putem să fim gemeni, pentru că România s-a născut înaintea Moldovei. Vrea să spună că Moldova e capabilă să fie independentă și nu are nevoie de un ajutor special.”

Igor Dodon nu l-a uitat pe Traian Băsescu

”Nu este în interviu având în vedere că domnul Băsescu este candidat, însă, da, am vorbit cu el și mi-a spus foarte clar că, imediat după ce ajunge președinte, îi va anula decretul de acordare a cetățeniei pentru că nu a avut avizele pozitive. Nu a explicat din partea cui, bănuiesc că a unor instituții competente.” a mai dezvăluit Claudiu Lucaci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel