Claudiu Florică, mituitorul din "Dosarul Microsoft", dotează instanțele de judecată

Ministerul Justiției a ajuns la mâna lui Claudiu Florică. Firma acestuia, Synotech Global Services România SRL, livrează echipamente IT pentru dotarea instanţelor şi a aparatului  central din Ministerul Justiției. De asemenea, partenerul MJ este și Marcel Borodi, afaceristul de casă al lui Emil Boc, potrivit jurnalul.ro.

Claudiu Florică, cunoscut ca mituitorul din dosarul Microsoft, are o lungă experienţă în afacerile cu statul de la care a încasat circa 30 de milioane de euro în perioada 2007- 2014.

Contractul a fost atribuit pe 11 aprilie, în urma unei licitaţii pe care firma lui Claudiu Florică, Synotech Global Services România SRL, a câştigat-o după ce a venit cu cea mai bună ofertă de preţ, de 1.200.200 lei, fără TVA. Firma care va livra noile echipamente IT din dotarea Ministerului Justiţiei asigura deja mentenanţa serverelor vechi ale instituţiei.

Interesant, în acest context, este câtă grijă putea avea Synotech Global Services România de serverele ministerului, din moment ce ştia că ar putea să-i ofere altele noi, printr-o înţelegere mult mai bănoasă pentru el.

[citeste si]

Contractul oferit de Ministerul Justiţiei are şi un al doilea beneficiar, Net Brinel SA Cluj-Napoca, societate patronată de Marcel Borodi, care va primi 3.965.000 lei. Şi Borodi este un partener de tradiţie al Justiţiei. Firma sa, Net Brinel SRL, a luat în 2011 un contract pentru îmbunătăţirea portalului de judecată al ministerului, în valoare de un milion de euro, iar în 2015 primea 20.000 de euro pentru sistemul de înregistrare a şedinţelor de judecată din Judecătoria Lehliu Gară.

Claudiu Florică s-a aflat în epicentrul dosarului Microsoft, cel mai mare dosar de corupţie din România de după 1989, cu şpăgi de 60 milioane de euro. El a fost exonerat însă anul trecut de DNA de orice vinovăţie, deşi a fost mituitorul personajelor acuzate şi condamnate ulterior în acest dosar. Graţie denunţurilor pe care le-a făcut împotriva „greilor" Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Nicolae Dumitru, Gheorghe Ştefan ş.a, afaceristul a beneficiat de clemenţa totală a procurorilor şi a rămas şi cu beneficiile financiare ale tranzacţiilor derulate în scandalul Microsoft. Bonus: încă un contract cu statul, culmea, tocmai cu Ministerul Justiţiei.
Borodi, super afaceri cu statul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel