Urmărește emisiunea live


Claudia Ţapardel, PSD: Programul de guvernare PNL readuce catastrofa specifică României lui Băsescu-Boc

Boc Băsescu
Boc Băsescu

Programul de Guvernare al PNL a fost aspru criticat de către eurodeputata PSD Claudia Ţapardel, care a atras atenţia asupra secţiunii de fiscalitate şi buget.

Epoca Boc-Băsescu, varianta PNL

"Președinta PNL, Alina Gorghiu îi minte și îi dezinformează pe români, folosindu-se de un program de guvernare care ar putea readuce catastrofa fiscal- bugetară specifică României lui Băsescu- Boc. Păcat că una dintre cele mai vocale persoane tinere din politică împotriva sistemului fiscal al lui Băsescu– Boc s-a transformat în mai puțin de 2 ani într-una din propăvăduitoarele aceluiași stil de guvernare auster și lipsit de inteligență", este de părere europarlamentarul PSD.

Propunerea PNL

Claudia Ţapardel a explicat: "Ce vor să facă liberalii, mai concret în termeni de fiscalitate: să păstreze acciza la motorină la nivelul actual până la sfârșitul lui 2016, să nu reducă TVA la alimente, să mențină cota unică de impozitare la 16%, să nu scutească românii de impozitul pe dividende și, nu în ultimul rând, să taie locurile de muncă ale românilor care lucrează la stat, cel mai probabil prin disponibilizări masive în interesul economiei la buget".

... versus PSD

"Oamenii de afaceri din România vor o reformă fiscală care să se concretizeze în reducerea taxelor pe muncă, în scăderea din 2016 a accizelor pe combustibil, în scutirea de impozit de dividende și în reducerea TVA-ului. Familiile din România au nevoie de un TVA redus la alimente pentru că vor să economisească bani la coșul zilnic de cumpărături. Acestea sunt angajamentele Guvernului Ponta în fața românilor.", a conchis europarlamentara PSD.

"Românii nu mai pot fi mințiți de liberali, după ce au pătimit în perioada 2010-2012. Faptele vorbesc. În timp ce guvernarea Ponta, pe care liberalii speră să o dea jos, a reușit performanțe economice, scăderi de taxe și impozite pentru români și restabilirea echilbrului social, cei din PNL vin în fața românilor cu măsuri economico-financiare care cresc taxele, fără o bază concretă, fără cifre și fără argumente clare" a mai declarat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel