Urmărește emisiunea live


Claudia Țapardel, reacție vehementă: România nu a câștigat nimic din negocierea cu Marea Britanie

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a declarat, sâmbătă, că România nu a câștigat nimic din negocierea cu Marea Britanie. 

"Aș vrea să îl cred pe președintele Iohannis când spune că obiectivele României au fost negociate intens și în beneficiul nostru cu Marea Britanie, dar din păcate nu pot și vă explic de ce. Marea Britanie se transformă într-o regină a Uniunii Europene, care are, așa cum spune și premierul David Cameron 'statut special'.  Ce înseamnă asta pentru români: Românii și cetățenii UE sunt din nou imigranți în Marea Britanie. Nu mai suntem cetățeni europeni, avem din nou un statutul de simpli imigranți.

"Frânele de urgență" la care britanicii au dreptul plafonează alocațiile pentru copiii imigranților. Lucrezi în Marea Britanie, dar susținerea statului pentru copiii tăi este plafonată la nivelul statului de proveniență. Mai mult decât atât, prestațiile sociale pentru lucrătorii imigranți din UK pot fi suspendate, total, pe o perioadă de cel mult 4 ani.
UK nu susține moneda Euro și nu susține spațiul Schengen, două obiective pe care cel puțin România le are în vedere pentru perioada următoare.

Susțin unitatea Uniunii Europene și continuitatea proiectului european, dar cu ce preț? Mai putem spune că Marea Britanie este membră a UE când pune astfel de condiții? În plus, precedentul s-a creat. Chiar dacă acest acord presupune că o criză a ajuns la sfârșit (Brexit) o altă criză începe: suspendarea pe rând a libertăților garantate de principiu de Uniunea Europeană" a declarat eurodeputata PSD Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel