Claudia Țapardel a cerut sprijin în plenul PE pentru familia Bodnariu

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a solicitat în Plenul Parlamentului European sprijin din partea europarlamentarilor pentru reîntregirea familiei Bodnariu. 

"Aduc în fața dumneavoastră un caz care exprimă problema sistemului norvegian de protecție a copilului. Familia Bodnariu și-a pierdut cei cinci copii pe motive insuficient motivate și subiective invocate de Barnevernet (Serviciul de protecție a copilului din Norvegia)", a precizat Claudia Țapardel, în intervenția din PE.

Europarlamentara a adăugat: "Fără decizia unei instanțe de judecată, fără transparență decizională și fără a respecta prezumția de nevinovăție a părinților, cei cinci copii sunt răpiți din sânul familiei. Cazul nu este singular sau izolat. Este un exemplu pentru un modus operandi abuziv". 

"Cer implicarea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a tuturor instituțiilor europene și fiecărui coleg în parte, pentru susținerea drepturilor fundamentale ale familiei europene. Cetățenia europeană a tuturor imigranților care trec prin astfel de situații cere atenția noastră. UE are datoria de a-și apăra cetățenii de orice formă de abuz", le-a transmis eurodeputata din România colegilor. 

"Să dăm dovadă de unitate și empatie aici, în inima Europei, pentru a reîntregi familia Bodnariu, dar și alte familii europene care trec prin drame teribile și momente dificile" a încheiat intervenția eurodeputata PSD.

"Cazul Bodnariu trebuie să ajungă la o concluzie în cel mai scurt timp. Chiar dacă Norvegia nu este un Stat Membru UE, multe dintre familiile care trec prin situația dramatică în care se află și familia Bodnariu sunt cetățeni europeni. Din acest motiv cred că este nevoie de o implicare din partea instituțiilor UE, care să ajute la clarificarea unei situații teribile pentru foarte mulți părinți și copii”"crede Claudia Țapardel.

40% dintre cazurile de copii separați de părinți ar aparține familiilor de imigranți

Eurodeputata a mai specificat că alături de această intervenție din Plenul Parlamentului European, delegația PSD a transmis o scrisoare președintelui Martin Schulz prin intermediul căreia explică cazul Bodnariu și cere sprijin. Claudia Țapardel a adresat o interpelare pe aceeași temă Comisiei Europene în care specifică faptul că 1665 de copii au fost luați de lângă părinți în 2014. În aceleași statistici se arată că 40% dintre cazurile de copii separați de părinți ar aparține familiilor de imigranți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel