Clasa pregătitoare - cum se vor face înscrierile pentru 2013

clasa
clasa

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, a declarat  că procedurile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi simplificate în 2013, astfel încât locul corespunzător circumscripției în care se află domiciliul copilului va fi rezervat.  Clasa pregătitoare va fi menținută, în anul școlar 2013-2014, în învățământul obligatoriu.

Potrivit ministrului Educației, părinții nu-și mai pot pune problema că "dacă încearcă să-şi dea copilul la o altă școală sau într-o altă locație pierde locul din propria circumscripție”. De asemenea, vor apărea modificări în ceea ce privește recensământul. „Am stabilit că Ministerul Educației împreună cu inspectoratele școlare vor face un recensământ cât mai aproape de realitate”, a declarat Remus Pricopie, citat de Agerpres.

 Potrivit oficialului din Educație, în 2013 problema înscrierilor va fi mai complexă. „Nu este doar înscrierea la clasa pregătitoare, sunt şi ceilalți copii care nu au fost dați de părinți în clasa pregătitoare pentru că nu știau ce se întâmplă acolo şi i-au menținut în grupa mare. Acum trebuie să găsim o modalitate prin care acești copii să treacă în clasa întâi”, a explicat ministrul Educației.

 Remus Pricopie a mai spus că multe dintre problemele de anul trecut au apărut din lipsă de comunicare. „Am discutat cu inspectorii școlari şi am insistat pe ideea de dialog”, a subliniat ministrul. Pricopie și-a exprimat speramța că 99% dintre problemele care ar putea să apară la înscrierea în clasa pregătitoare vor fi rezolvate anul acesta în prima etapă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel