Ciuvică, revoltat de atacul unui "băsist transatlantic": ce spune despre scrisoarea lui Emil Constantinescu pentru Ponta

Președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), Mugur Ciuvică, califică atacul politologului Vladimir Tismăneanu la adresa fostului președinte Emil Constantinescu drept "un cretinism". 

Fostul președinte Emil Constantinescu i-a transmis, vineri, o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îi mulțumește pentru eforturile depuse întru sprijinirea persoanelor persecutate de regimul comunist. Într-o reacție aproape imediată, politologul Vladimir Tismăneanu l-a demonizat pe fostul șef al statului, pe care care l-a diagnosticat cu "ranchiună galopantă" și "orbire resentimentară".

Emil Constantinescu, scrisoare pentru Victor Ponta

Prof. Tismăneanu l-a atacat și pe fostul consilier al lui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvică, pe care l-a descris drept "discipolul" fostului președinte.

"A devenit un obicei la intelectualii d-lui Băsescu să ilustreze cumva un paradox: și intelectualii spun prostii. Acum a fost rândul d-lui Tismăneanu. Ce a făcut președintele Emil Constantinescu a fost un lucru simplu: a vorbit despre faptul că într-o țară în care la vârful politicii există foarte mulți falși anticomuniști - foarte mulți inși care se bat cu cărămida anticomunismului în piept, în frunte cu pupatul d-lui Tismăneanu cu Traian Băsescu - există și cazuri în care s-au făcut lucruri, nu extraordinare neapărat, dar s-au făcut lucruri în memoria victimelor comunismului. Și se referă aici la lucruri făcute de dl. Tăriceanu, de dl Crin Antonescu și de dl Ponta. Le prezintă în scrisoarea respectivă și le mulțumește pentru chestiunile astea: refacerea unor celule din Fortul 13 Jilava, un monument finanțat de guvern și care urmează să fie amplasat la Casa Scânteii și o inițiativă legislativă cu privire la creșterea indemnizației pentru foștii deținuți politici", a declarat Mugur Ciuvică pentru DC News.

Ciuvică: Emil Constantinescu n-a invitat pe nimeni să voteze cu Ponta

Mugur Ciuvică precizează că epistola lui Emil Constantinescu nu este un îndemn ca electoratul să-l susțină pe Victor Ponta la prezidențiale, deși a fost interpretată ca o declarație de susținere politică.

"Atât a spus dl Emil Constantinescu. N-a invitat pe nimeni să-l voteze pe Ponta, nu a vorbit despre lucrurile astea. Dar dl. Tismăneanu reușește să fie la fel de stupid ca dl Pleșu în chestiunea asta. Așa cum dl Pleșu acum o lună îl certa foarte tare pe dl Radu Beligan pentru că dl Radu Beligan îl susținea pe Ponta, după care spunea, absolut senin, că el îl susține pe Iohannis. Adică Beligan n-are voie să suțină pe cine vrea, dar Pleșu îl poate susține pe Iohannis. La fel s-a trezit și transatlanticul băsist să se supere pentru scrisoarea d-lui Constantinescu. Dl Tismăneanu a scos un cretinism din tastatură", ne-a mai declarat președintele GIP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel