Ciutacu, uimit de ce se întâmplă după ce ANAF a publicat "lista rușinii"

Jurnalistul Victor Ciutacu se declară uimit de lipsa de reacție a celor care apar pe lista contribuabililor care au datorii la bugetul de stat mai mari de 1.500 de lei, publicată recent de ANAF, dar care, în realitate, nu doar că nu datorează nimic, ci chiar au de încasat bani.

Reacția jurnalistului survine după ce Mircea Badea a lămurit, miercuri, situația sa la ANAF, concluzia finală fiind aceea că realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3 are de luat, nu de dat bani la ANAF.

"Evident că publicarea așa-ziselor liste ale rușinii, cu datornicii la stat, a fost un mare chix. Pentru că, după cum era de așteptat, baza de date a Fiscului e varză. Și că mulți dintre cei care, teoretic, ar fi păcălit statul au de luat bani; taman de la statul care vrea să-i facă de râs. Mircea Badea nu e singurul în situația asta. Și Gigi Becali are de încasat. Și, probabil, mulți alții. Care, însă, n-au tribună media. Cum au, pe bună dreptate, Elena Băsescu și Cătălin Predoiu. Care sunt și ei la zi cu dările către stat. Sau Victor Ciorbea, căruia i-a dispărut, de dimineață până seara, o nimica toată de 150.000 lei din debit. Ce mă miră pe mine, dincolo de faptul că am ratat la tura asta de bălăcăreală colectivă, e că nici unul dintre înfierați n-a anunțat că depune plângere penală împotriva șefului ANAF. Pentru încălcarea cu bună știință a prevederilor legii protecției datelor cu caracter personal. Nici măcar Sorin Blejnar, care-și lucra mediatic pe surse țintele, n-a avut tupeul să comită un abuz asumat de asemenea dimensiuni cosmice...

Citește și: Mircea Badea: ANAF a greșit, are să-mi dea bani

Fiindcă mi-e, pur și simplu, silă de polemici inutile cu oameni care le știu pe toate și vor sânge cu orice preț, chiar cu acela al încălcării legii, cu riscul de a vă strica ochii, luați de citiți:


CAPITOLUL IV: Drepturile persoanei vizate în contextul prelucrării datelor cu caracter personal

Art. 12: Informarea persoanei vizate

(2) În cazul în care datele nu sunt obţinute direct de la persoana vizată, operatorul este obligat ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenţionează dezvăluirea acestora către terţi, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care persoana vizată posedă deja informaţiile respective:

a) identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;
b) scopul în care se face prelucrarea datelor;
c) informaţii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;
d) orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii
de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.", a scris, miercuri, pe blogul personal, Victor Ciutacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel