Ciutacu, reacție după interviul Iohannis-Rareș Bogdan de la Realitatea TV

Ieșirea lui Klaus Iohannis de joi, la o emisiune a postului Realitatea TV, a provocat o serie de reacții controversate.

Victor Ciutacu a povestit cum i s-a părut interviul pe care președintele i l-a acordat lui Rareș Bogdan.

Realizatorul emisiunii "Ediția de seară", de la România TV, a vorbit - pentru DC News - despre modul în care s-a comportat ziaristul în timpul interviului realizat la Palatul Cotroceni. De asemenea, Victor Ciutacu a încercat să găsească o explicație cu privire la faptul că interviul difuzat la Realitatea TV a fost înregistrat, deși Rareș Bogdan a anunțat că va fi "live".

DC News: Cum vi s-a părut că s-a comportat Rareș Bogdan în timpul interviului?

Victor Ciutacu: Deși Rareș a avut, din motive care-mi scapă, o atitudine mizerabilă față de mine, n-am să-i răspund cu aceeași monedă. Cu excepția faptului că mi se par dizgrațioase cocoșeala lui ieftină și poziția de ghiocel în fața interlocutorului, nu am lucruri a comenta. Jurnalistica e o meserie grea, interviul e perla coroanei, nu oricine e chemat să le facă.

DC News: De ce credeți că interviul a fost înregistrat și nu în direct?

Victor Ciutacu: Zău dacă pot găsi vreo justificare jurnalistică acestei decizii. La rece gândind, cunoscând și că domnul președinte nu simte comod în fața camerelor de luat vederi, pot bănui că a fost condiția impusă moderatorului. La o adică, în cazul în care ar fi făcut vreo gafă majoră, staff-ul domniei sale ar fi putut cere eliminarea pasajului buclucaș. Doar bănuiesc, nu știu, fiindcă oficial nu există un răspuns la nedumeririle publice. Însă încercarea lui Rareș Bogdan de a-și convinge fanii de pe Faebook că a fost o transmisiune în direct e patetic de ridicolă.

DC News: Cum vi s-a părut Klaus Iohannis în timpul interviului comparativ cu stilul cu care ne-a obișnuit Traian Băsescu până acum?

Victor Ciutacu: Oamenii-s total diferiți în apariții publice, nu există termeni de comparație. Băsescu e efervescent, direct, bătăios, de multe ori grobian, produce știri. Iohannis e plat ca o apă de mare liniștită, nu generează emoție; strict jurnalistic, din păcate, nici știri. Asta e, va trebui să ne obișnuim cu schimbarea.

DC News: Îmi puteți spune o întrebare care credeți că ar fi trebuit neapărat adresată ieri seară la "Jocuri de putere" și nu a fost pusă?

Victor Ciutacu: Retrospectiv privind, sigur că da. Dar nu știu în ce condiții s-a negociat interviul și, sincer, e infinit mai lejer să stai în fața televizorului și să-l înjuri pe moderator decât să fii față-n față cu interlocutorul. Prefer să-i pun, față-n față, în direct, respectivele întrebări domnului președinte. Dacă o binevoi, vreodată, să accepte o discuție degajată în fața camerelor de luat vederi ale România TV. Dacă nu, nu, o să supraviețuim amândoi dramei de a nu ne (mai) întâlni pe micul ecran...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel