CIUMA BUBONICĂ a reapărut. Un oraş a fost izolat total

Un oraş a fost închis şi 151 de persoane au fost plasate în carantină săptămâna trecută, după ce un bărbat a murit de CIUMĂ BUBONICĂ, a anunţat marţi presa oficială chineză, preluată de AFP.

CIUMA BUBONICĂ. Cei 30.000 de locuitori ai oraşului Yumen (provincia Gansu, nord-vestul Chinei) nu au voie să plece din localitate, iar poliţia obligă maşinile să ocolească oraşul, informează postul CCTV.

Victima, în vârstă de 38 de ani, a tranşat o marmotă moartă, probabil infectată, ca să îşi hrănească câinele, relatează Beijing News.

CIUMA BUBONICĂ. "Oraşul are destul orez, făină şi ulei pentru a-şi hrăni locuitorii timp de o lună", a adăugat CCTV, precizând că "autorităţile nu mai permit nimănui să plece din oraş".

Citește și: Vecinii Chinei: războiul cu Beijingul e inevitabil

CIUMA BUBONICĂ este o infecţie bacteriană care afectează îndeosebi animalele. Puricii sunt adesea purtători ai bolii după ce pişcă şobolani sau alte rozătoare contaminate, putând-o transmite omului. În secolul al XIV-lea, o epidemie de CIUMĂ BUBONICĂ, numită "ciuma neagră", a făcut zeci de milioane de victime în Europa, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel