Cioloş: toate maşinile germane au piese din România

Dacian Cioloş a vorbit despre relaţiile comerciale pe care România le are cu Germania, la recepţia oferită de ambasada Germaniei la Bucureşti, cu prilejul Zilei Unităţii Germane. Printre exemplele date de premierul României s-au numărat şi piesele de fabricaţie românească pe care germanii le folosesc pentru asamblarea autovehiculelor, transmite Agerpres. 

 Premierul Dacian Cioloş a ţinut să sublinieze nivelul relaţiilor dintre Germania şi România, care ar fi atins un nivel de cooperare istoric. 

Nu ştiu dacă la un alt moment în istorie am putut vorbi de un nivel al relaţiei mai bun şi mai intens decât cel pe care îl trăim în momentul de faţă a declarat Dacian Cioloş."

Şeful Executivului de la Bucureşti a arătat că Germania este principalul partener comercial al ţării noastre, exemplificând în acest sens industria auto.

Am ajuns azi în situaţia în care nu aş exagera dacă aş spune că orice automobil produs în Germania are, într-un fel sau altul, o piesă produsă în România', a detaliat Dacian Cioloş. Premierul a vorbit şi despre comunitatea de etnici germani de descendenţă română, afirmând că aceştia reprezintă 'tot atâţia ambasadori ai României'. În discursul susţinut, Cioloş a subliniat şi implicarea ţării noastre alături de Germania în proiectul european de după Brexit. 'După Brexit, vedem în mod clar că Germania îşi asumă, din nou, alături de alte state europene care îşi doresc un viitor european, un leadership, inclusiv politic şi România îşi asumă alături de Germania acest proces', a adăugat şeful Executivului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel