Cioloş despre raportul Colectiv: Nu mă interesează să tai capete

Premierul Dacian Cioloş susţine, referitor la rezultatele raportului Colectiv, că nu îl interesează să facă demiteri ”de dragul de a satisface pe cineva”, ci vrea schimbări profunde în sistem.

Acesta a anunţat că, în curând, va avea întâlniri cu şefi din ministerele Sănătăţii şi Internelor, inclusiv cu Raed Arafat.

”Sunt proceduri lipsă, nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit. În douăzeci şi ceva de minute după ce a fost anunţat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operaţiunilor 5 sau 6 poziţii ierahice diferite. Nu cred că în felul acesta putem vorbi de o eficienţă în comandă şi în luarea deciziilor. Nu poţi, la fiecare 5 minute vine un nou şef ierahic superior şi preia el comanda, după 5 minute vine un alt şef ierahic superior şi preia el comanda şi de fiecare dată trebuie dat raportul”, a declarat, premierul Dacian Cioloş la Pro TV.

Premierul a anunţat că va avea, în curând, întâlniri cu şefi din ministerele Sănătăţii şi Internelor şi cu Raed Arafat.

”Nu mă interesează să tai capete de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau să se schimbe acolo nişte lucruri şi dacă asta presupune şi schimbări de responsabili la nivel de management, într-o poziţie sau alta, voi face asta. Aţi văzut, la nivelul ISU au fost luate deja nişte măsuri şi dacă va fi cazul şi în altă parte, la ministerul Sănătăţii, la ministerul de Interne şi în teritoriu”, a arătat Cioloş.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de control al primului ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel