Cioloş: I-am explicat preşedintelui Juncker cum vrea România să ajute Republica Moldova

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu preşedintele Comisiei Europene despre modul în care România doreşte să ajute Republica Moldova să implementeze reformele la care s-a angajat. 

'Am discutat de Republica Moldova. I-am explicat domnului preşedinte ceea ce România intenţionează să facă pentru a ajuta cetăţenii Republicii Moldova, Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. (...) Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme', a spus Cioloş, într-o declaraţie comună de presă cu Jean Claude Junker.

Tema ajutorului pentru Republica Moldova a fost reluată şi în cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloş a avut-o cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn.

Potrivit unor surse oficiale, premierul român şi comisarul european au agreat faptul că orice sprijin financiar care va merge către Republica Moldova trebuie să vizeze proiecte care să aibă impact direct asupra cetăţenilor moldoveni. Discuţiile au avut loc în contextul în care, potrivit surselor citate, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va afla miercuri la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel