Cioloș: Interesul electoral a favorizat sărăcia în România

Premierul României, Dacian Cioloș, a subliniat pe Facebook că amprenta populismului și interesului electoral a favorizat timp de mulți ani sărăcia în România. De asemenea, Cioloș propune o creștere economică în anul 2017 de peste 4%.

Creșterea economică de peste 4% estimată pentru 2017 trebuie susținută prin politici de ocupare înțelepte, adaptate pieței, desprinse definitiv de amprenta populismului și interesului electoral imediat, care, din păcate, a favorizat atâția ani sărăcia în România. Faptul că în perioada 31 octombrie 2015-30 septembrie 2016 au fost create peste 154.000 de locuri de muncă suplimentare, cel mai mare ritm anual de creștere după criza economică, arată răspunsul pieței la măsurile de stimulare, fie că vorbim despre reducerea TVA, aplicarea unor facilități fiscale sau creșterea veniturilor.

Continuăm acest parcurs prin abordări noi ale politicilor de ocupare, astfel încât să susțină crearea de noi locuri de muncă și să ofere șanse reale la angajare persoanelor șomere, tinerilor absolvenți, românilor din afara granițelor care doresc să revină și să muncească în România. Reducerea sărăciei și respectarea demnității umane le putem asigura prin locuri de muncă sigure și corect plătite, nu doar prin ajutoare sociale temporare.

Începând din această lună, punem în aplicare un pachet de măsuri active de ocupare, în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, al angajatorilor și al românilor din străinătate care doresc să se întoarcă și să muncească acasă. Este un nou concept, menit să ofere șanse reale de angajare șomerilor de lungă durată, persoanelor din categorii vulnerabile, ținute prea mult timp captive în sărăcie, printr-un un sistem de beneficii sociale pasive, perpetuat din rațiuni electorale meschine., a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel