Cine sunt băieții deștepți care ne-au umflat facturile. Legăturile fiecărei firme cu PDL și Băsescu

Andreea Sava a prezentat, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, cine controlează firmele care au profitat de pe urma contractelor cu Hidroelectrica și care este legătura acestora cu importanți lideri ai PDL.

Patru dintre cele 10 firme amendate sunt controlate de Bogdan Buzăianu. Este vorba de Energy Holding, Alpiq Romindustrie, Alpiq Romenergie și Energy Financing Team.

Bogdan Buzăianu apare în dosarul Elenei Udrea. Acesta ar fi omul de afaceri la care fac referire procurorii DNA în legătură cu contractul cu Hidroelectrica, pentru care Udrea ar fi cerut mită 5 milioane de dolari.

Mai exact, Elena Udrea i-ar fi cerut lui Buzăianu 5 milioane de dolari pentru a-l ajuta să-și prelungească contractul cu Hidroelectrica.

Elsid și Electrocarbon sunt alte două firme amendate de Consiliul Concurneței. Acestea sunt controlate de Mihai Tufan și Mihai Anăștăsescu.

Cei doi oameni de afaceri nu sunt cunoscuți publicului larg. Presa vorbește că ar avea legături cu Roberta Anastase, un alt lider PDL.

Luxten este o altă companiei amendată. La această firmă a fost angajată Elena Băsescu.

ALRO Slatina se află și ea pe lista firmelor amendate. Pentru această firmă, Traian Băsescu însuși a intervenit la ministrul Energiei, Codruț Sereș, și la directorul ANRE pentru ca Bogdan Buzăianu să fie convins să renunțe la o parte din energia de la Hidroectrica. Astfel, ALRO putea să ia energie ieftină de la Hidroelectrica, spune Antena 3.

Consiliul concurenței a mai amendat și MENAROM P.E.C S.A, o firmă din Galați, deținută de Marcel Adrian Comșa, finul lui Mircea Toader, un alt important lider PDL.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 165,8 milioane de lei (37 milioane de euro) Hidroelectrica şi 10 parteneri contractuali ai companiei, în principal comercianţi de energie, pentru încheierea de înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de electricitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel