Cine minte cum respiră?

Desi eu nu cred in coincidente, exista unele care pot fi de rau augur. 

De pilda, lansarea unui proiect important in plina calamitate. Regizarea unui mare spectacol si solicitarea de aplauze in mijlocul unei tragedii umane. Eu cred, si sfarsitul acestui an va confirma sau nu acest lucru, ca domnul Victor Ponta ar fi trebuit sa dea curs solicitarii PNL de a nu suprapune marea manifestare a debutului sau in campania prezidentiala peste o tragedie care a lasat sute de familii fara case, care a creat uriase alte pagube materiale si suferinte umane si s-a soldat, pana in prezent, cu doi morti si zeci de raniti. Nu mai putea astepta asa-zisul Consiliul National PSD cateva zile? De ce s-a precipitat domnul Victor Ponta? Si de ce a riscat atat de mult facand, in discursul sau, afirmatii fara acoperire, in urma carora poate fi, din nou, taxat, drept urmare, mincinos?

Intr-un fel, putem vorbi, pe de-o parte, despre cinism si, pe de alta parte, despre o contrafacere. Despre cinism, intrucat momentul lansarii unei candidaturi prezidentiale este un moment electoral si, in acelasi timp, un moment festiv. Macar pentru participantii la el. Si pentru simpatizantii PSD si ai domnului Victor Ponta. Dar multi dintre acestia, intrucat lansarea a avut loc chiar in zona limitrofa localitatilor devastate de ape, sunt primari, consilieri sau simplii cetateni aflati intr-o situatie disperata. Loviti de furia apelor. Dar si de nesimtirea autoritatilor. Si am sa explic indata de ce. Ori, in aceste conditii, este o dovada de lipsa de caracter sa le ceri oamenilor sa te aplaude si sa te sustina.

Iar daca vorbim despre contrafacere, atunci ar trebui sa analizam la rece ce s-a intampla, de fapt, la Craiova. Oficial, a avut loc o intrunire a Consiliului National PSD. Scopul acesteia era de a-l asculta pe Victor Ponta, care declarase ca-si va anunta intentia de a candida si de a cere sprijinul partidului. Urma, prin urmare, ca la capatul discursului sau, Consiliul National sa-si dea un acord de sustinere si sa propuna unui viitor congres al partidului, o aprobare in acest sens. Acordul insa, din cate stiu, conform statului PSD, nu se da prin discursuri colaterale de sustinere sau prin aplauze. Ci prin vot. Numai ca un vot nu putea fi dat in acest Consiliu National. Pentru ca ar fi fost complicat sa–i separi pe membrii Consiliului National de ceilalti participanti. In realitate, la Craiova, au fost adusi cu autobuzul si cu convocatorul 5.000 de persoane, dintre care mai multi primari si consilieri sau reprezentanti ai unor autoritati locale, care ar fi facut mai bine sa ramana in zonele calamitate si sa le dea, acolo, oamenilor o mana de ajutor. Ca urmare, asa-zisul Consiliul National a fost o mascarada. Sau, ca sa fiu elegant cu domnul Victor Ponta, a fost doar o uriasa manifestatie cu caracter electoral. Ea a avut si un slogan lansat cu acest prilej si care, probabil, este sloganul de campanie al domnului Victor Ponta. Expresia "dreptate pana la capat" a fost inlocuita prin "schimbare pana la capat". Dar acest slogan reprezinta, de fapt, un plagiat. Un plagiat electoral. El a fost lansat si utilizat de fratii nostri de peste Prut in campania electorala. Ma indoiesc ca domnul Victor Ponta a solicitat vreun acord de a utiliza aceasta formula, pentru care este de presupus ca oamenii politici de la Chisinau au cheltuit bani cu o firma de PR. In fine, pentru a incheia aceasta succinta descriere a electoralei lui Ponta, nu am cum sa nu privesc cu umor ultima sa afirmatie din discurs. Dupa ce a sosit cu intarziere la manifestatia de la Craiova, sfatuit fiind de echipa sa de campanie sa treaca, in prealabil, pe la sinistrati, pentru a fi luate cateva imagini alaturi de oamenii aflati in suferinta, domnul Victor Ponta a spus ca se reintoarce printre locuitorii din Novaci, pentru a le da o mana de ajutor si ca spera ca nu vor fi si televiziunile acolo.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel