Cine este românul din spatele medaliilor mondiale

Prin firma sa, Ion Doldurea a sustinut financiar echipa nationala feminina de handbal clasata pe podium la CM de junioare (2014), respectiv de tineret (2016).

Fiindca i-a fost partener in aceste vremuri tulburi, FR de Handbal ii multumeste public omului de afaceri Ion Doldurea pentru pasiunea dovedita si sustinerea aratata. Parteneriatul dintre FRH si SC ADE Gas Oil Company SRL se inscrie in strategia forului handbalistic de a dezvolta toate ramurile de varsta pentru asigurarea performantei maxime in acest sport. FRH doreste sa atraga parteneri pentru toate categoriile de varsta, astfel incat initiativa privata sa aduca un plus de eficienta si metode moderne de pregatire pentru toti handbalistii care reprezinta Romania.

Alexandru Dedu, presedinte FRH, a spus: "Sprijinul domnului Doldurea a fost foarte important. Datorita sustinerii sale financiare, echipa a putut participa la mai multe turnee de pregatire sau competitii oficiale, contribuind astfel in final la performanta de la Campionatul Mondial din Moscova 2016. Tinand cont ca aceasta colaborare a fost un real succes, incununata cu doua medalii, suntem bineinteles interesati sa continuam colaborea cu un om care iubeste handbalul".

Povestea lui Ion Doldurea

Fara sa fie legat in vreun fel de handbal, Ion Doldurea s-a simtit atras de acesta in 2005, intamplator - povestea sa seamana bine cu a altor oameni implicati in sportul mondial, Rupert Murdoch, de pilda, hotarand sa investeasca in rugby dupa ce, aflat intr-un pub, la o intalnire de afaceri, i-a vazut pe oamenii de acolo agitandu-se in timp ce urmareau un meci la televizor. In urma cu 11 ani, asadar, omul de afaceri roman l-a luat in masina pe Constantin Dinca, antrenor de handbal la echipa de junioare din Caracal (acesta facea autostopul), iar discutia cu acesta l-a convins sa investeasca in sportul cu mingea mica. Si cum intalnirea unor oameni de calitate da roade, implicarea lui Ion Doldurea la gruparea din al treilea oras ca importanta din judetul Olt a facut ca aceasta sa devina tot mai competitiva. Iar Constantin Dinca, gratie rezultatelor obtinute, sa fie propulsat in 2010 la Centrul National de Excelenta de la Rm. Valcea. Colaborarea celor doi a continuat si acolo, iar ea s-a concretizat mai apoi in cele doua clasari pe podium ale Romaniei la Mondiale. Fara sa iasa in fata, Ion Doldurea a platit din buzunarul sau cantonamente si deplasari in strainatate, la meciuri, pentru nationalele feminine de junioare si de tineret. Iar investitia sa in oameni n-a ramas fara urmari. N-a castigat teancuri de euro sau de dolari, ci a primit recunostinta unor sportive care s-au intors acasa cu medaliile de aur, respectiv cu acelea de bronz.

INTERVIU Ion Doldurea

Ce sentimente va incearca acum cand investiile dvs au dat roade si aceasta generatie termina un ciclu cu doua medalii importante pentru handbalul romanesc?

In primul rand, mi se pare ca timpul a trecut asa repede. Multe dintre campioanele actuale erau doar niste fetite dornice sa faca ceva in viata cand le-am cunoscut. Satisfactia este enorma si abia astept sa le vad pe o parte dintre fete si in echipa nationala de senioare.

Cat de important este acest succes pentru handbalul romanesc?

Este un rezultat foarte important in contextul in care "bronzul" s-a obtinut cu echipa incompleta (nr. Bazaliu a absentat, iar Ostase s-a accidentat in finala mica) Raspund la intrebare cu o afirmatie retorica: Oare la cate discipline sau in cate ramuri economice Romania se afla intre primele trei din lume?!

Pe multe dintre fete le cunoasteti inca de la inceputul carierei. Ati pastrat legatura cu ele?

Da bineinteles. Desi sunt foarte aglomerat cu business-ul meu, am vorbit la telefon, cu ele, ori de cate ori am avut ocazia. Le-am explicat, de pilda, mereu, ca sportul fara educatie nu este ok. Pe langa sprijinul financiar, am incercat sa le dau uneori si sfaturi utile in viata. Sunt convins ca aceasta generatie va fi una de succes si dupa ce vor termina cariera sportiva pentru ca fetele acestea au un spirit de campioane care le va ajuta in orice domeniu, in viata lor.

[citeste si]

Aceasta generatie a ajuns la final de drum. Va ganditi sa va implicatia alaturi de Federatia Romana de Handbal si la alte loturi nationale?

Cu siguranta voi ramane alaturi de handbal la nivel de copii si juniori. In functie de posibilitatile financiare si de strategia care se va face, exista optiunea sa continuam poveste si cu generatie 98'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel