Cine este românul de la NASA, care lucrează să trimită roboți pe Marte

mihai-florian-nasa
mihai-florian-nasa

Un român, pe nume Mihai Florian, este unul dintre cercetătorii NASA. El face parte din laboratorul care se ocupă cu explorarea robotizată a spațiului cosmic, același laborator care a trimis robotul Curiosity pe Marte, anul trecut. Mihai Florian este din Baia Mare. El a revenit în țară cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Colegiului Național "Vasile Lucaciu". 

Tânărul cercetător român își face și doctoratul la NASA. Americanii au pus ochii pe el după ce a fost șef de promoție la absolvirea Facultății de Automatizări și Calculatoare din București. A fost invitat să facă studiile doctorale la un laborator NASA, administrat de către California Institute of Technology.

“Am ales informatica pentru că s-a potrivit perfect cu modul meu de gândire. Ca exemplu ar fi roboții trimiși pe Marte. Laboratorul în care lucrez se ocupă cu explorarea robotizată a spațiului cosmic, misiunile sale implică anumite costuri ridicate. Un exemplu în acest sens este robotul Curiosity, care a ajuns pe Marte anul trecut”, a spus Mihai Florian, scrie ziarmm.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel