Urmărește emisiunea live


Cine este MIRCEA DUMITRU, propunere pentru Ministerul Educației

Dacian Cioloș a anunțat că îl va propune pe Mircea Dumitru, actualul rector al universității București, și membru în comisia care analizează plagiatele, pentru postul de ministru al Educației. Mircea Dumitru (55 de ani) este rector al Universității din București din decembrie 2011.

Decan al Facultății de Filosofie între 2000-2008 și prorector al Universității din București în perioada 2008-2011, prof. univ. dr. Mircea Dumitru a fost ales pentru prima oară în funcția de rector în urma alegerilor din decembrie 2011.

Specialist în logică filosofică, filosofia limbajului, metafizica modalităţilor, epistemologie, filosofia minţii și a conștiinței, prof. dr. Mircea Dumitru a obținut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans în mai 1998, iar două luni mai târziu a finalizat un al doilea doctorat, la Universitatea din Bucureşti.

A fost profesor invitat la Universitatea „Jean Moulin" Lyon 3, New York University, Universitatea din Helsinki, City University of New York. Activitatea profesorului Dumitru este apreciată prin numeroase premii şi distincţii. A primit premiul „Mircea Florian" al Academiei Române (2001) și Ordinul Bernardo O'Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile (2005). În septembrie 2011, Mircea Dumitru a fost ales preşedinte al Societăţii Europene de Filosofie Analitică (ESAP), iar din 2014 este membru corespondent al Academiei Române.

Este autor, co-autor sau editor al mai multor volume de studii: On Modal Incompleteness (1998), Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior (2001), Explorări logico-filosofice (2004), Cuvinte, teorii și lucruri. Quine în perspectivă (2009). Prof. dr. Mircea Dumitru este editor al volumului Metaphysics, Meaning, and Modality. Themes from Kit Fine, în curs de apariție la Oxford University Press. Împreună cu Mircea Flonta, a tradus două dintre operele lui L. Wittgenstein, Tractatus Logico–Philosophicus şi Cercetări filozofice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel