Cine este Lucy, pentru care Google a făcut un doodle nou

Pe 24 noiembrie Google o sărbătorește pe Lucy, una dintre cele mai mari descoperiri ale omului.

În urmă cu 41 de ani, o echipă de cercetători a descoperit în estul Africii o fosilă care a schimbat felul în care înțelegem evoluția umană.

În anul 1974, într-o dimineață de duminică de la sfârșitul lunii noiembrie, câțiva oameni de știință săpau într-un loc izolat din regiunea Afar, aflată în Etiopia. Paleoantropologul Donald Johanson a observat o mică bucată într-un os al cotului și l-a recunoscut imediat ca aparținând unui strămoș al omului.

„Când m-am uitat în sus pe pantă, în stânga mea, am văzut bucăți din craniu, o parte din mandibulă și câteva vertebre", a povestit Johanson într-un interviu pentru BBC.

Cercetătorii și-au dat seama imediat că au făcut o descoperire de excepție deoarece sedimentele din acel loc aveau o vechime de 3,2 milioane de ani.

„Mi-am dat seama că rămășițele făceau parte dintr-un schelet care era mai vechi de 3 milioane de ani", a explicat Johanson.

Cercetătorul tocmai dăduse peste cel mai vechi om timpuriu – numit și hominid – descoperit vreodată. Mai târziu, a devenit evident că era vorba și de cel mai complet hominid descoperit: se păstrase 40% din scheletul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel